Putin'den Türkiye'ye yönelik turizm kısıtlamalarının kaldırılması talimatı

Putin'den Türkiye'ye yönelik turizm kısıtlamalarının kaldırılması talimatı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'ye yönelik turizm kısıtlamalarının kaldırılması talimatını verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinden sonra Türkiye ile ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda hükümeti görevlendirdiği bildirildi.

Kremlin Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in telefon görüşmesinin içeriğine dair bilgi verildi.

Açıklamaya göre, telefon görüşmesinde Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gönderdiği mektubun iki ülke arasındaki krizi bitirecek zemini oluşturduğunu vurguladı.

Türk yetkililer ile ticari, ekonomik ve diğer alanlar dahil ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda hükümeti görevlendiren Putin, Rus turistlerin, Türkiye’yi ziyaret etmesi noktasında getirilen kısıtlamaların kaldırılması talimatını verdi.

Putin, "Bu noktada, Türkiye’yi ziyaret edecek Rusya vatandaşlarının da güvenliğinin sağlanması konusunda da Türkiye’den bazı adımlar bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'in geleneksel dostluk karakteri taşıyan çok yönlü ikili ilişkilerin yeniden kurulmasına yönelik yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi.

Putin'in Rus pilotu öldürdüğü iddia edilen şahıs hakkındaki soruşturmanın başlaması ve adil bir şekilde sonuçlanmasını umut ettiği bildirildi.

Görüşmede Putin ve Erdoğan'ın yakın zamanda ikili görüşme gerçekleştirmeyi değerlendireceği kaydedildi.

Açıklamada, iki ülke dışişleri bakanlarının 1 Temmuz'da Soçi'de düzenlenecek Karadeniz Ekonomik İşbirliği Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda görüşmesine karar verildiği aktarıldı.

Putin, ayrıca İstanbul'da gerçekleştirilen terör saldırısı nedeniyle, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye dileklerini iletti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.