Putin’in onayladığı yasayla Rusya'da LGBT propagandası yasaklandı

Putin’in onayladığı yasayla Rusya'da LGBT propagandası yasaklandı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geleneksel olmayan cinsel ilişki, pedofili ve cinsiyet değiştirme isteğine neden olabilecek enformasyon propagandasını yasaklayan yasayı onayladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geleneksel olmayan cinsel ilişki, pedofili ve cinsiyet değiştirme isteğine neden olabilecek enformasyon propagandasını yasaklayan yasayı onayladı.

Putin’in onayladığı yasayla ülkede LGBT propagandası yasaklandı.

Buna göre, geleneksel olmayan cinsel ilişki ve pedofilinin kitle iletişim araçları, internet, reklamlar, edebi eserler ve sinema yoluyla yaygınlaştırılması yasa dışı olarak değerlendirilebilecek.

Aynı mecralarda gençler arasında cinsiyet değiştirme çağrıları da yasak kapsamına alındı.

Çocukların LGBT ile ilgili bilgileri dinlemesi ve izlemesine erişimi sınırlayan mekanizmanın hayata geçirilmesini de öngören yasayla, hükümet tarafından yetkilendirilen bir kuruluşun izleme yapmasına olanak sağlanacak.

CEZALAR 10 MİLYON RUBLEYE KADAR ÇIKIYOR

LGBT, pedofili ve cinsiyet değiştirme propagandasını sağlayan ülkedeki gerçek ve tüzel kişiler ile yabancılar ve yabancı kitle iletişim araçlarına yönelik cezaların getirildiği yasayla öngörülen para cezaları 50 bin Rus rublesi (yaklaşık 827 dolar) ile 10 milyon Rus rublesi (yaklaşık 165 bin 290 dolar) arasında değişiyor.

CHP'Lİ NİLÜFER BELEDİYESİ, LGBT İÇİN ÖZEL MERKEZ KURDU

Geçtiğimiz günlerde CHP'li Nilüfer Belediyesi'nin LGBT için özel merkez kurduğu gündem omuştu. 'Eşitlik Birimi' adı altında kurulan merkezle ilgili belediyenin sitesinden yapılan açıklamada, "LGBTİ+ bireylere (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) hizmet vermesi yönü ile Türkiye'de bir belediye bünyesinde kurulan ilk dayanışma merkezi olma özelliğini taşımaktadır." ifadeleri yer aldı.

untitled-1.jpg

LGBT'LİLER: TEŞEKKÜR EDERİZ MERAL ANNE

Her fırsatta İstanbul Sözleşmesinin kaldırılmasına karşı ve LGBT haklarını savunan, "İstanbul Sözleşmesi’ni savunurken; sandılar ki, sadece kadınları savunduk. Biz burada, kadınların can güvenliği derken; sandılar ki, sadece kadınları koruduk. Oysa ki, biz burada; hayatımızın tüm alanlarına, karabasan gibi çöken bir kötülüğe karşı durduk" diyen ve bu yüzden LGBT'lilerin ziyaretine giderek "Teşekkür ederiz Meral Anne" dediği İYİ Parti'nin Gençlik Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Merkez Yürütme Kurulu, Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği'ni (SPoD) ziyaret etti.

aileyi-yikan-sozlesmeye-sahip-cikan-iyi-parti-ve-hdp-ayni-yerden-mi-talimat-aliyor1606257072.jpg

lgbtli-bir-grup-istanbul-sozlesmesinin-feshi-kararinin-iptali-001.jpg

KILIÇDAROĞLU: LGBT TÜRK AİLE YAPISINI NİYE BOZSUN?

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz yıl Haber Global ekranlarında Buket Aydın'ın konuğu olmuştu.

Kılıçdaroğlu, "LGBTi Türk aile yapısını bozuyor mu?" sorusuna, "Hayır efendim ilgisi yok. LGBTi Türk aile yapısını niye bozsun? İnsanların yaşama şeklini siyasete alet etmem. İnsanların özgürlüğüne, inancına, saygı duymak zorundayız." ifadelerini kullanmıştı.

kapak-235200.webp

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.