Pyd, Haseke'nin Kent Merkezinde Rejim Güçlerini Kuşattı

Pyd, Haseke'nin Kent Merkezinde Rejim Güçlerini Kuşattı
Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin iki gün süren şiddetli çatışmaların ardından ülkenin kuzeydoğusundaki Haseke kentinin merkezinde rejim güçlerini kuşattığı bildirildi

HASEKE (AA) - Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin iki gün süren şiddetli çatışmaların ardından ülkenin kuzeydoğusundaki Haseke kentinin merkezinde rejim güçlerini kuşattığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, kent merkezinin güneyindeki Guveyran, Neşve, Şarkıyye ve Zuhur mahallelerinde ilerleme kaydeden PYD güçleri, Fırat Üniversitesi İktisat Fakültesi, Nüfus Dairesi ve Real Estate Bank (Emlak Bankası) gibi rejime ait bazı kurumları ele geçirdi. PYD'nin Haseke'nin merkezinde rejime ait birkaç askeri noktada da kontrolü sağladığı kaydedildi.

Öte yandan kentin doğusundaki Kevkeb Dağı'nda konuşlanan rejime ait 123. Tabur'un, kentin batısındaki Nasıra, Kellase ve Tel Hacer mahallelerine yoğun top atışları düzenlediği, söz konusu saldırılarda aralarında sivillerin de bulunduğu ölü ve yaralıların bulunduğu aktarıldı.

Rejime ait güçlerin geçen perşembe gününden bu yana PYD'nin kontrolündeki bölgelere düzenlediği hava ve topçu saldırılarında 46 sivil ile en az 30 silahlı militanın öldürüldüğünü ileri süren kaynaklar, Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının bu sabah kentin semalarında görüldüğünü, ancak herhangi bir saldırı düzenlemeden geri döndüğünü anlattı. Rejim güçlerinin cuma gününden bu yana hava saldırılarını durdurduğu ve sadece yoğun top atışları ile yetindiği kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.