Rahman Nizami'nin idam edilmesine tepkiler

Rahman Nizami'nin idam edilmesine tepkiler
Pakistan, Cemaat-i İslami Partisi lideri Nizami'nin idam edilmesini kınadı

İSLAMABAD (AA) - Pakistan, Cemaat-i İslami Partisi lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesini kınadı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Bangladeş'te muhaliflerin baskı altına alınmasının tamamen demokrasi ruhuna aykırı olduğu belirtildi. Parlamentoda halkı temsil den Nizami'nin idam kararının Bangladeş için talihsiz bir durum olduğuna değinilen açıklamada, söz konusu yargılama ve idamların bir çok uluslararası kurum ve kuruluşça eleştirildiği ifade edildi.

Açıklamada, Nizami'nin idam edilmesinin kınandığı bildirildi.

Bangladeş'teki mevcut hükümet tarafından kurulan savaş suçları mahkemesinde yargılanan Cemaat-i İslami Partisi lideri Nizami, dün akşam idam edilmişti.

Yüksek Mahkeme, 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında bazı olaylardan sorumlu tutulan Nizami hakkındaki idam kararının gözden geçirilmesi talebini geçen hafta reddetmişti. Bağımsızlık savaşı sırasında Pakistan ordusuyla iş birliği yaptığı iddia edilen Nizami, hükümetin kurduğu savaş suçları mahkemesi tarafından 2014 yılı sonlarında ölüme mahkum edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.