İsmet Karababa

İsmet Karababa

Rahmet'in Güzelliği

Rahmet'in Güzelliği

Anadolu Selçukluspor’u uzun zamandır canlı olarak izlememiştim, Ligin ikinci yarısına teknik adam değişikliği ve yaptığı takviyeler ile hazırlanan ekibimizi herkes gibi bende merak ediyor değişim ve takviyelerin nasıl bir katkı yapacağını görmek istiyorduk.
Sürekli yağmurun sahanın zemini oldukça ağırlaştırdığı ortamda başlayan ikinci yarının ilk maçına ekibimiz mutlak üç puan amacı ile çıktığını maçın başlama düdüğü ile belli etti. İstekli, arzulu, baskılı oyunu gelecek adına ümit veriyor değişimin faydalı olduğunu düşünüyorduk ancak bu baskı 15 dakika kadar sürdü ve Tokatspor önce ekibimizin temposunu düşürdü sonra oyunun kontrolünü almaya kalemizde tehlikeli olmaya başladı.
Ekibimiz, ligin ikinci yarısına yaptığı takviyelerden A.Kerim ile Aydın’ı ilk onbirinde yer vererek 4-4-1-1 dizilişi ile zeminin ağırlığını dikkate alarak tedbirli ancak mutlak kazanmak istediği maç görüntüsünü verirken, kupa maçlarının verdiği yoğunluk ve bunun getirdiği yorgunluk içindeki Tokatspor ise 4-1-4-1 dizilişi ile savunma anlayışını öne çıkardığı buradan “önce bir sonra alabilirsem üç puan olsun”u oynamak amacında olduğunu hissettirdiler.
Her iki takımda orta sahalarını kalabalık tutarak hem defansif, hem de ofansif tedbirlerini alarak oynamaları zeminin ağırlığı ile mücadelenin öne çıkması ile pozisyonu az hataların çok olduğu bir ilk 45 dakika seyrettik.
Ekibimiz ikinci yarısında ağırlaşan zeminle birlikte gol bulamamanın psikolojik etkisiyle oyundan kopmaya dahası oyun disiplininden uzaklaşmaya başladı, buna en önemli eksikliğin orta sahasının etkisiz, fizik olarak yetersizliğine takımın en verimsiz adamı Gökay’ın varlığı oyunda kalışı da eklenince işi daha da zorlaştırıyordu.
Maçın genelinde iki takımda ağır zeminde pozisyon üretmekte zorlandılar, ölü toplar ve yapılan hatalar ile oluşan iki takım adına tehlikeler vardı cömertçe harcadılar 
46’da Yaser, 79’da İbrahim Alan kale sahası içinde kolay olan gol atmak olan pozisyonlarda zor olanı yaparak topu auta attılar.
Maçın hakemi tüm takdir haklarını ekibimizin lehine kullanarak önemli bir avantaj sağladığı müsabakanın 70. dakikasında rakip takımdan Caner’in oyunda atılması da eklenince ibre ekibimize döndü, maçın kalan süresinde yapılan değişiklikler ile birlikte ekibimizin arzuladığı gole 89. dakikada rakip savunmanın yaptığı hatayı değerlendiren İbrahim Alan ile ulaşarak ikinci yarıya iyi bir başlangıç yaptı. 
Anadolu Selçukluspor’da ilk 15 dakikada görüntünün dışında değişen bir şeyin olmadığı en büyük probleminin orta sahasında oyunu yönlendiren, final pasları atabilen lider oyuncu eksikliği gerçeğidir. Bu eksiklik giderilmezse çok sıkıntılı günler yaşanmaya devam edecektir.
 A.Kerim, İsmail önemli takviyeler, İsmail bu takımın orta sahasına dinamizm getirerek katkı sağlar ama ofansif anlamda görülen eksikliği gideremez. İbrahim Alan gelecek adına önemli bir değer olduğunu gösterdi, sabretmesi çok çalışması şartıyla. Sonuç olarak iyi bir başlangıç yapan ekibimizi kutlamak isterim, hızla tehlikeli bölgeden uzaklaşması için dışarıdan puan ve puanlar getirirken sahasında puan kaybetmemesi gerekiyor. Aksi takdirde çok sıkıntılı bir ikinci yarı yaşanabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR