Rakamlar gösteriyor “Transfer şart”

Rakamlar gösteriyor “Transfer şart”
Torku Konyaspor’da yönetim forvet ve orta saha transferini yeterli görse de rakiplerin neredeyse kaleye her gelişlerinde gol bulması ve savunma anlamında yaşanan sıkıntılar, transfer döneminde bu bölgenin de unutulmaması gerektiğini gözler önüne seriyor

Torku Konyaspor’da yöneticiler “Sadece bir forvet alacağız. Şartlar uygun olursa belki bir orta saha oyuncusu daha alabiliriz” açıklamaları yapmasına rağmen, savunmadaki problemler gün gibi ortada duruyor. Mevcut kadro yapısı ile savunma anlamındaki sıkıntıların aşılmasının çok zor olması da temsilcimiz için bu bölgeye önemli bir transfer yapması gerçeğini ortaya koyuyor.

Sezonun ilk devresinde ligde ve kupada toplam 22 maç oynayan temsilcimiz bu maçlarda kalesinde tam 31 gol gördü. Galatasaray ve Gençlerbirliği’nden 5’er gollü yenilgiler alan temsilcimiz amatör rakibi Cizrespor’dan bile iki maçta 3 gol yemekten kurtulamadı.

16 MAÇTA 175 ŞUT GELDİ

Sadece ligdeki 16 maçta rakip oyuncuların Torku Konyaspor kalesine 175 şut atması bile temsilcimizin defansif anlamdaki sıkıntılarını gözler önüne seriyor. Yumuşak karnı orta saha olan temsilcimiz savunmada da yeterli sertliği sağlayamıyor. Son dönemdeki maçlar (Galatasaray, Gençlerbirliği ve Beşiktaş) da açıkça görüldüğü üzere rakipler neredeyse her hücumlarında golü buldular. Savunmada özellikle sol ayaklı stoper sıkıntı yaşayan ekibimizin bu bölgeye önemli bir transfer yapması kaçınılmaz görülüyor. Konya spor kamuoyunda devre arasına girerken stopere, sağ ve sol beklere, orta sahaya ve forvete mutluk suretle takviye yapılması yönünde görüşler ağır basmıştı. Ancak yönetim ve teknik heyet şimdilik forvete ve orta sahaya yönelik hamle yapılmasını yeterli görüyor. (C. Ziya Kutlu-Pusula)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.