RAKİPLERİMİZİ TANIYALIM

RAKİPLERİMİZİ TANIYALIM
Atiker Konyaspor bu sezon ikinci kez ve yine direkt olarak grup aşamasından katıldığı UEFA Avrupa Ligi’nde Avusturya’dan RedBull Salzburg, Fransa’dan O. Marsilya ve Portekiz’den Vitoria de Guimares takımları ile birlikte I Grubu’nda yer aldı.

Atiker Konyaspor’umuz bu sezon ikinci kez ve yine direkt olarak grup aşamasından katıldığı UEFA Avrupa Ligi’nde Avusturya’dan RedBull Salzburg, Fransa’dan O. Marsilya ve Portekiz’den Vitoria de Guimares takımları ile birlikte I Grubu’nda yer aldı

RED BULL SALZBURG (AVUSTURYA)

13 Eylül 1933’te kurulan ve 84 yıllık bir tarihe sahip olan RedBull Salzburg kulübü, Avusturya futbolunun en yıllardaki en başarılı takımı. 11 lig, 5 Avusturya Kupası Şampiyonluğu olan RedBull Salzburg 1993-94 sezonunda UEFA Kupası’nda final oynadı.

Teknik Direktörlüğünü Alman Marco Rose’nin yaptığı Avusturya takımı, maçlarını 30.188 kişi kapasiteli RedBull Arena Salzburg’da oynuyor ve Valon Berisha, MunasDabbur ve Hee Chan Hwang gibi önemli isimleri kadrosunda barındırıyor.

 

O. MARSİLYA (FRANSA)

1899 yılında kurulan O. Marsilya Fransa futbolunun en önemli kulüplerinden. Fransa’da en çok kupa kazanan kulüp olan O. Marsilya 9 Fransa Lig Şampiyonluğu, 10 Fransa Kupası Şampiyonluğu, 3 Fransa Lig Kupası Şampiyonluğunun yanı sıra 1992-93 sezonunda da Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu Kupası’nı kaldırdı.

Maçlarını 67.394 kişi kapasiteli StadeVeledrome’de oynayan O. Marsilya’nın kadrosunda kaleci Mandanda, Adil Rami, Boubacar Kamara, Jordan Amavi, Luis Gustavo, Maxime Lopez, Dimitri Payet gibi önemli oyuncular yer alıyor.

VİCTORİA GUİMARES (PORTEKİZ)

VitóriaSportClube veya genel deyişle Vitória de Guimarães, 1922   yılında Portekiz’in Guimarães şehrinde kuruldu. Renkleri; siyah-beyazdır. Maçlarını 30,165 kişilik Estadio D. AfonsoHenriques’de yapmaktadır.

Vitoria SC, 2007-08 sezonunda Portekiz Primeira Liga’yı 3. sırada bitirerek çoğu sezonlarda hep ilk üç sırada yer alan Portekiz’in en büyük üç takımları; Porto, Benfica ve Sporting Lizbon’un bu serilerine son vermiş oldu. Takımın beş Taça de Portugal finali ve bir kez Supertaça Cândido de Oliveira şampiyonluğu dışında pek büyük başarısı bulunmamaktadır.

Pedro Martins’in çalıştırdığı Vitoria de Guimares’in kadrosundaki en dikkat çeken oyuncular Paolo Hurtado, Bongani Zungu ve Fabio Sturgeon. 1 Portekiz Kupası Şampiyonluğu bulunan ve yaş ortalaması 25.14 olan Portekiz ekibinin kadrosunda 4 Milli oyuncu bulunuyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.