Ramazan Bayramı'na Doğru

Ramazan Bayramı'na Doğru
Eskişehir Valisi Çelik: -"Birlik ve beraberlikle her türlü güçlüğün üstesinden geleceğimize 15 Temmuz'da bir kez daha tanık olduk. Demokrasi zaferiyle birlikte devletimiz bugün her zamankinden daha kuvvetlidir ve her zamankinden daha emin adımlarla büyüme

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Azmi Çelik, dayanışma, yardımlaşma, hoşgörü, birlik, beraberlik ve iyilik gibi insani hasletlerin, kardeşlik ikliminde bütün bereketiyle kendini gösterdiği ramazan ayından sonra bir Ramazan Bayramını daha karşılamanın huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, zamanların en güzeli olan mübarek Ramazan ayında savaşların değil, duygu yüklü barışların insanlığın umudu olduğunu belirterek, ülke sınırlarının ötesinde yaşanan insanlık dramının, herkesi derinden yaraladığını kaydetti.

Birlik ve beraberlikle her türlü güçlüğün üstesinden gelineceğine 15 Temmuz'da bir kez daha tanık olduklarını ifade eden Vali Çelik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Dayanışma, yardımlaşma, hoşgörü, birlik, beraberlik ve iyilik gibi insani hasletlerin, kardeşlik ikliminde bütün bereketiyle kendini gösterdiği ramazan ayından sonra millet olarak sevgiyle, muhabbetle kucaklaşacağımız bir Ramazan Bayramı'nı daha karşılamanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Küslüğün, dargınlığın bayramlaşma ile son bulduğu bayramlar, millet olarak bir olduğumuzu, iri ve diri olduğumuzu en çok hissettiğimiz zamanlardır. Zamanların en güzeli olan mübarek ramazan ayında savaşlar değil, duygu yüklü barışlar insanlığın umududur. Sınırlarımızın ötesinde yaşanan insanlık dramı, hepimizi derinden yaralamaktadır. 2023 hedeflerine doğru büyük bir özgüvenle ilerleyen Türkiye'miz mazlumların, kimsesizlerin umudu olmuş, yaradılanı yaradandan ötürü seven Yunus Emre misali Eskişehirliler de, kendisine sığınanlara kucak açmayı bir insanlık vazifesi bilmiş ve sevgi şehri olmaya devam etmiştir. Bizi güçlü kılan milli ve manevi değerlerimizin taçlandığı Ramazan Bayramı'nın manasına uygun olarak bayramda dost, akraba ve komşularımızı, şehit ve gazi ailelerini ziyaret etmeli, kimsesiz çocuklarımızın, engelli ve yaşlılarımızın yüzlerini güldürmeli, ihtiyaç sahiplerine yardım elimizi uzatmalı ve onların gönüllerini almalıyız. Nitekim bayramlar, hep birlikte olunca anlamlıdır."

- "Terör Türk milletimiz karşısında yok olmaya mahkumdur"

Demokrasi zaferiyle birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bugün her zamankinden daha kuvvetli olduğuna değinen Çelik, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ülkemiz her zamankinden daha emin adımlarla büyümektedir. Şehitlerimizi bağrında saklayan bu aziz topraklarda sadakat, ihanete her zaman galip gelecektir. Bu bakımdan her zamankinden sağduyulu, yapıcı ve birleştirici olmaya dikkat etmeli, şehitlerimizden miras aldığımız vatanımızı aydınlık yarınlara taşımalıyız. Adı ve sayısı ne olursa olsun, terör Türk milletimiz karşısında yok olmaya mahkumdur. Fedakarlıklarını hiçbir zaman unutamayacağımız tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yaralanan güvenlik görevlilerimize de acil şifalar diliyorum. Ramazan Bayramı'mızın huzur ve güven içinde yaşanması için gerekli tedbirler alınmıştır. Bayram süresince görev yapacak tüm güvenlik görevlilerine, zabıta, itfaiye ve sağlık personeli ile tüm çalışanlara görevlerinde başarılar diliyor, bayramlarını kutluyorum. Bayram sevincini felakete ve acıya dönüştürmemek için, uykusuz yolculuktan ve hızdan kaçınarak trafik kurallarına azami düzeyde riayet edelim."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.