Ramazan Bayramı'na Doğru

Ramazan Bayramı'na Doğru
ANKARA (AA) - Ramazan Bayramı arifesinde çeşitli kurumların başkanları ile bazı siyasi partilerin genel başkanları kutlama mesajı yayımladı.Yükseköğretim...

ANKARA (AA) - Ramazan Bayramı arifesinde çeşitli kurumların başkanları ile bazı siyasi partilerin genel başkanları kutlama mesajı yayımladı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Ramazan Bayramı dolayısıyla Twitter hesabından paylaştığı mesajda, Tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Saraç, mesajında, "Her bayramın devletimizin birliğinin ve dirliğinin, cemiyetimizin huzurunun ve saadetinin artmasına vesile olmasını Rabbimizden niyaz ederim." ifadesini kullandı.

- DSP Genel Başkanı Aksakal'ın mesajı

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, yaptığı yazılı açıklamada, dünya tarihinde yeni bir dönem kurgusunun, egemen sistemin acımasız kuralları gölgesinde hız kesmeden devam ettiğini belirtti.

Dünyanın Ortadoğu'sunda her türlü insanlık değerlerinin ayaklar altına alındığını, dünyevi ihtiraslar uğruna çoluk çocuk, genç yaşlı ayırmaksızın yaşanan şiddet ve savaşın can aldığını vurgulayan Aksakal, şunları kaydetti:

"Oysa inançların tümü Yaradan'a bağlılığı, insanlığın huzurunu ve mutluluğunu temel değer olarak görmeyecek miydi? 15 yıldır bu coğrafyada akıtılan Müslüman kanı artık durdurulmalı ve insanlar geleceğe umutla bakabilmeli. Siyasetin asli görevi de budur."

- DP Genel Başkanı Uysal

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ramazan Bayramı mesajında, tüm olumsuzluklara, dillerinden dökülenlerle amel etmesi gerekenlerin kin, nefret ve husumet ekmeyi sürdürmesine rağmen ramazan ayının ikliminden istifade etmeye gayret gösterdiklerini bildirdi.

Uysal, mesajında, "Şimdi bayram günü ile bu ayı taçlandıracağız. Milletçe ruhumuzu muhasebeye çektiğimiz ve vesilesiyle yenilediğimiz bu hamiyet ayından umarım fazlasıyla istifade etmişizdir. Türk ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutluyorum. İdrak edeceğimiz bayramın huzuru ve refahı merkeze alan bir düşüncenin başta İslam coğrafyası ve insanlığa hakim olması temennimi ve duamı da paylaşıyorum." şeklindeki değerlendirmelerde bulundu.

- TÜED Genel Başkanı Ergün

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, yaptığı yazılı açıklamada, bayramların toplumu birleştiren ve kaynaştıran günler olduğunu belirtti.

Toplumun önemli kesimini oluşturan emeklilerin geçim sıkıntısı nedeniyle bayramları buruk geçirdiğine dikkati çeken Ergün, şu ifadelere yer verdi:

"Ülkenin bugünlere gelmesi için geçmişte alın ve akıl teri döken emeklilerimiz, daha iyi yaşam koşullarını hak ediyor. Son dönemde aylıklara promosyon verilmesi, 30 yıl üzeri hizmet süresine denk gelen ikramiyelerin ödenmesi gibi olumlu gelişmeler yaşansa da 2000'den sonra emekli olanlara intibak uygulanması başta olmak üzere önemli taleplerimiz hala çözüm bekliyor. Bu bayramın, taleplerimizin karşılanmasına vesile olmasını istiyoruz. Emeklilerimizin daha iyi koşullarda yaşayabildiği, barış ve huzur dolu bir ülke temennisiyle tüm vatandaşların bayramını kutlarım."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.