Ramazan Bayramı'nı bir gün geç kutluyorlar

Ramazan Bayramı'nı bir gün geç kutluyorlar
Türkiye'den bir gün sonra Ramazan Bayramı'nı kutlayan milyonlaca Müslüman, bayram namazında camileri doldurdu

BAKÜ (AA) - Azerbaycan'da binlerce Müslüman, bayram namazı kılmak için camilere akın etti.

Ülkenin dini konularda yetkili kurumu Kafkas Müslümanları İdaresinin yayımladığı fetva gereği bayrama bugün giren Azerbaycan'ın başkent Bakü'de halk İlahiyat, Ejder Bey, Lezgi, Garaçukur, Haydar ve Taze Pir camilerinde namaz kıldı.

Binlerce Müslümanın saf tuttuğu camilerde namaz sonrasında ülkenin huzur ve refahı ve dünyanın diğer ülkelerinde sıkıntı içerisinde olan Müslümanlar için dua edildi.

On binlerce Müslüman Mescid-i Aksa'ya akın etti
On binlerce Müslüman, sabahın ilk ışıklarıyla Mescid-i Aksa'nın avlusunda saf tutarak bayram namazını eda etti. Namazın ardından, İslam ülkelerini hedef alan terör saldırılarının durması için dua edildi.

Her yaştan çocuklar, bayramlık kıyafetleriyle renkli görüntüler oluşturdu.

Afganistan
Afganistan'da halk, bayram namazını kılmak için camilere akın etti.

Mezar-ı Şerif kentinin en büyük camisi olan ve Hz. Ali'nin türbesi olduğuna inanılan Ravza'nın önündeki Yeşil Cami'de namazdan önce cemaate hitap eden Belh Valisi Ata Muhammed Nur, ülke genelinde artan terör saldırılarına işaret ederek terörle hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Binlerce kişinin katıldığı namazdan sonra okunan hutbede birlik ve beraberliğin önemi vurgulandı.

Mısır
Türkiye'den bir gün sonra Ramazan Bayramı'na giren Mısırlı Müslümanlar da büyük camiler ve meydanlarda kurulan namazgahlarda yoğun katılımla bayram namazını kıldı.

Başkent Kahire'deki Ezher, Amr bin As gibi çok sayıdaki tarihi camiye ilaveten camiler ve çevrelerinde kurulan namazgahlarda bayram namazları Ezher şeyhleri tarafından kıldırıldı.

Hutbede birlik ve sevgi mesajları verildi.

Irak
Irak'ın başkenti Bağdat'ta Ebu Hanife en-Numan (İmamı Azam) Camisi'nde yüzlerce Müslüman, Ramazan Bayramı namazını kılındı.

İmam Şeyh Ahmet Hasan Taha, okuduğu hutbede, Bağdat'ın merkezi Kerrada'da meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitiren 250 kişiyi anarken, operasyonlar sonucu evini terk eden iç göçmenlerin durumunun iyileştirilmesi gerektiğine işaret etti.

Erbil'de Celil Hattat Camisi'ne akın eden binlerce Müslüman yer kalmayınca sokaklara taştı. Okunan hutbede Bağdat'taki terör saldırısında yaşamını yitirenler anıldı.

Özbekistan
Özbekistan'da başkent Taşkent'te binlerce insan bayram namazı için sabahın erken saatlerinde camilere akın etti. Müslümanlar, camilerde yer kalmayınca yol ve park yerlerini de mesken tuttu.

"Osman Mushafı" olarak bilinen ve üzerine Hazret Osman'ın kanının aktığı ceylan derisine yazılan Kur'an-ı Kerim'in muhafaza edildiği Taşkent'teki Hazret İmam Külliyesi'ndeki bayram namazını, Özbekistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Osmanhan Alimov kıldırdı.

Namazın ardından eller ülkenin kalkınması, refah ve huzur için duaya açıldı, tüm dünyada barış ve istikrarın yerleşmesi için dua edildi.

Çin
Pekin'de bulunan Niucie Camisi'ne akın eden binlerce Müslüman, bayram namazlarını kılmadan önce avluda kurulan stantlarda zekat ve fitrelerini verdi. Camiye giriş ve çıkışlarda yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekerken, cami ve çevresindeki birçok yol, trafiğe kapatıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.