Ramazan “zam” ile geldi

Ramazan “zam” ile geldi
Ramazan ayına girerken piyasalarda birçok ürüne zam yapıldı. Özellikle et ve bakliyatta yaşanan ve devam etmesi beklenen zam vatandaşların da tepkisine neden oldu

On bir ayın sultanı ramazan ayının gelmesiyle beraber bazı ürünlerde de artış gözlemlendi. Özellikle düşük gelire sahip olan vatandaşların senede birkaç kere tatma imkânı bulduğu ette de zamlanma yaşanması ile bu vatandaşlar etin tadına dahi bakamayacak. Sucuktan nohuda, zeytinyağından margarine birçok üründe ramazan önü yaşanan artışlar vatandaşların tepkisine neden oldu.

FİYATTA ARTIŞ DEVAM EDEBİLİR

Ete yapılan zammı değerlendiren Kasaplar Odası Başkanı Davut Balbaloğlu, “Son bir ay içerisinde et 1 lira 50 kuruş gibi bir zam aldı. Şuan kasaplarda kıyma 40-42 TL, kuşbaşı et ise 43-45 TL arası satılıyor. Her sene ramazan önü neden kaynaklandığını bilmediğimiz bir şekilde ette zam görünüyor. Baktığımız zaman mal yeterliliğimiz mevcut. Ancak ne hikmetse fakirin et yemesi gereken bir ayda ete bu şekilde zam yapılıyor ki tahminlere göre önümüzdeki günlerde 1-2 TL arasında da bir artış daha bekliyoruz. Bir hafta önce 26 liradan aldığımız kargas eti bugün 27,5 liraya temin ediyoruz. Korkuyoruz ki bu fiyat 30 lira çıkacak. Kasaplar olarak kan ağlıyoruz. Biz istiyoruz ki eti 20 liradan satalım hem vatandaşlarımız yesin hem de biz satış yapabilelim” diye konuştu.

YÜZDE 28 ORANINDA ZAM

Etle beraber birçok üründe de olan zam ramazan alışverişi yapmak isteyen vatandaşları hüsrana uğrattı. Piyasa genelinde 9,6 TL’den satılan nohudun fiyatı ramazanın gelmesiyle birlikte 12,3 TL’ye, 225 gram sucuğun fiyatı nisan ayında 10,9 TL iken ramazan ayıyla birlikte 12,7 TL’ye nisan ayında kilosu 11,5 TL’ye satılan siyah zeytinin fiyatı ramazan ayında 13 TL’ye yükseldi. Yiyecek piyasasında en çok tüketilen ürünlerde ortalama yüzde 20 oranında yaşanan zamma vatandaştan da tepki gecikmedi. Vatandaşlar, “Kardeşlik, birlik ve beraberlik içerisinde geçirdiğimiz ramazan ayında durumu iyi olmayanlar da yararlanabilsin diye indirim yapılması gerekirken fiyatlarda yaşanan artış bizleri üzüyor. Bu duruma artık bir el atılması lazım. Biz vatandaşlar olarak her sene ramazan önü yapılan zamlardan bıktık” diye konuştu. (Derya Demir)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.