Ramazan’da pahalı ürün algısı değişecek

Ramazan’da pahalı ürün algısı değişecek
Geçtiğimiz günlerde 30’uncu şubesi hizmete açan Çelikkayalar Alışveriş Merkezleri, düzenlediği kahvaltı programında basın ile bir araya geldi.

Geçtiğimiz günlerde 30’uncu şubesi hizmete açan Çelikkayalar Alışveriş Merkezleri, düzenlediği kahvaltı programında basın ile bir araya geldi. 30 şubede 1600 çalışan ile Konya’da hizmet verdiklerini belirten Ali Kaya, “Ramazan’dan bir hafta öncesi başlatacağımız indirim kampanyamız 15 gün devam edecek” dedi.

Çelikkayalar Alışveriş Merkezleri Genel Müdür Ali Kaya, Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Kaya ve Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Kaya basın ile bir araya geldi. 1991 yılında Çelikkayalar Alışveriş Merkezleri’mim kurulduğunu aktaran Ali Kaya, “Bugün baktığımız zaman 2022 yılı itibariyle 30 şubede 1600 çalışanımız ile perakende sektöründe varız. Perakende sektöründe Konya’da birçok firma gelip geçti. Sektörden kopmamak adına ve ulusal zincir marketlerle rekabet etmek adına biz çok direndik. Her ilçede kasaba bulunan bu marketler, yerli marketlerin yok ederek büyümelerine devam ediyor. Biz bu şehrin markası olarak bu şehre hizmet etmeye devam ediyoruz. Zincir marketlere de direnerek hizmet vermeye devam edeceğiz. Bu şehrin yerli esnaflara ve yerli marketlere ihtiyacı var. En büyük örneğini de biz ayçiçek yağı krizinde gördük. O zincir marketlerde yağ bulamazken bizim raflarımızda yağlarımız vardı. Yerli sermayenin büyümesi rekabet ortamı daha çok oluşturur. Tekelleştiği zaman fiyatları kendileri belirlerler. O yüzden yerli marketlerin ayakta kalması, hemşerilerimizin de yerli marketlere sahip çıkması lazım” diye konuştu.

dsc-0627.jpg

ÇELİKKAYALAR SİZLERİN MARKASI

Çelikkayalar olarak tüm yatırımlarını Konya’da olduğunu aktaran Ali Kaya, “Konya’dan kazanıp Konya’ya yatırım yapıyoruz. Konyalı bir market olarak zincir haline gelen tek marka olduk. Konya’nın 30 şubesi olan zincir marketiyiz. Bu marka bizim demiyoruz hiçbir zaman. Çelikkayalar markası, sizlerin markası. Biz de olmadığımız zaman sektör yabancı sermayeye kalmış olacak. 400 tedarikçi firma bizlere çalışıyor. 14 bin kişi bizden yaralanıyor ve ekmek yiyor. Bunun tamamı Konyalı hemşerilerimiz” şeklinde konuştu.

TOZ ŞEKER’DE SUİSTİMAL VAR

Dünyada yaşanılan ekonomik krizden ve Rusya-Ukrayna savaşından dolayı perakende sektöründe ciddi sıkıntılar olduğuna dikkat çeken Ali Kaya, “5 kilogram toz şeker 45 TL bizde. Normalde bu şeker 85 TL. Biz 45 TL’ye hiç kar etmeden satıyoruz. Ancak marketler, bakkallar suistimal ediyor. 30 tane şekeri birden alıp götürmeye çalışıyorlar. Bizden 45 TL’ye alıp kendi 75 TL’ye satmak istiyor. O yüzden biz adet sınırlandırması getiriyor. Sebebi ise bütün halkımızın tamamı faydalansın diye. Biz o şekeri markete sokmadan fiyata yansıtsak 400 bin TL karımız olur. Biz Türkşeker’den aldığımız şekerleri kar payı gütmeden reyona koyuyoruz. Şuan Türkşeker sadece bizde var. Halkımıza destek olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Çelikkayalar hepimizin markası” ifadelerini kullandı.

celikkayalar-2.jpg

İNDİRİMLER 15 GÜN DEVAM EDECEK

Ramazan’da kullanılacak ürünlere yönelik özel bir çalışma ile indirim kampanyaları yapacaklarını kaydeden Ali Kaya, “Geçtiğimiz günlerde toplantı yaprak kalem kalem iftar ve sahur sofralarında ne yenir. Bu ürünlere yönelik ne gibi çalışmalar yapabiliriz diye konuştuk. Bu kapsamda Ramazan’dan bir hafta öncesi indirim kampanyamız olacak. Ayrıca Çelikkayalar Kart ile iş adamları ve hayırsever vatandaşlarına 30 şubede geçerli olmak üzere satışını yapıyoruz. Beraberinde ise kartları dağıttık ürünlere zam yapalım değil tam tersi indirimlere giderek insanların alım güçlerine artı yönde katkı sağlamayı hedefliyoruz. İndirimlerimizde 15 gün devam edecek” dedi.

dsc-0631.jpg

ÇELİKKAYALAR ONLİNE İFTARDAN SONRA DA AKTİF

Online satış siteleri hakkında bilgi veren Ali Kaya, “Pandemiden önce online satış ile alakalı kimse hizmet vermiyordu. Çelikkayalar Online’a yatırım yaptık. Başlangıçta ciddi eleştiriler aldık. Günde 15-20 müşteri hedefi veriyorduk. Pandemiyle birlikte okul servislerini faaliyete geçirdik ve pandemi sürecinde günlük 800 evle hizmete başlayarak 1500 eve kadar hizmet ettik. Baktığımız zaman online merkezimizde 110 kişi çalışıyor. Toplamda 35 aracımız var. Konya’nın her yerine sipariş verdiğiniz zaman 1 saat içerisinde teslim ediyoruz. Ramazan dolayısıyla da iftardan sonra gece 12’ye kadar hizmetimiz devam edecek” diyerek sözlerine son verdi. Yiğit Berkay ÇOPUR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum