'Ramazanda sofradan bulguru eksik etmeyin'

'Ramazanda sofradan bulguru eksik etmeyin'
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Sayaslan, kan şekerini ani yükseltmeyen ve uzun süre tokluk hissi veren bulgurun ramazan ayında sofradan eksik edilmemesi gerektiğini bildirdi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdulvahit Sayaslan, oldukça yavaş sindirilen, yavaş kana geçen ve kan şekerini ani yükseltmeyen, uzun süre tokluk hissi veren bulgurun özellikle ramazan ayında sofradan eksik edilmemesi gerektiğini bildirdi.

Sayaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bulgurun, buğdaydan üretilen en değerli gıdalardan olduğunu söyledi.

-"Obeziteye karşı koruyor"


Sayaslan, buğday bulgura dönüşürken hiçbir kimyasal işlemden geçmediğini, aksine daha değerli bir ürüne dönüştüğünü dile getirerek, şu bilgileri aktardı:

"Buğday bulgur olurken önce haşlanıyor. Kabukta bol miktarda olan vitamin, minarel ve fitokimyasallar suyla merkeze itiliyor. Un yaparken atılan değerli bileşenler, bulgur üretiminde iç kısma taşınmış oluyor. Bu yüzden bulgur, buğdaydan yapılan diğer ürünlerden daha değerli bir ürün. Oldukça yavaş sindirilen, yavaş kana geçen ve kan şekerini ani yükseltmeyen, uzun süre tokluk hissi veren bulguru özellikle ramazan ayında soframızdan eksik etmemeliyiz."

Bulgurun, diyabet hastaları için daha uygun bir gıda olduğunu, özellikle ramazanda mutlaka sofralarda yer alması gerektiğini anlatan Sayaslan, "Bulgur gibi glisemik indeksi düşük gıdalar, yavaş yavaş salınıp, obeziteye karşı da koruyor." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.