Ramazan'ın vazgeçilmezi ‘Maraş Eli Böğründe’

Ramazan'ın vazgeçilmezi ‘Maraş Eli Böğründe’
Kahramanmaraş'ta ustaların maharetli ellerinde hazırlanan "Maraş Eli Böğründe" yemeği, Ramazan'da iftar sofralarının vazgeçilmezi oluyor.

Kahramanmaraş'ta ustaların maharetli ellerinde yapılan "Maraş Eli Böğründe" yemeği, Ramazan'da iftar sofralarının vazgeçilmezi oluyor.

Kahramanmaraş'ın coğrafi işaretli tescilli ürünü "Maraş Eli Böğründe" sofraları Ramazan ayında da süsleyecek. Kahramanmaraş'ın geleneksel tatlarından başında yer alan halk dilinde "Yan yana" ve "Eli Böğründe" olarak isimlendirilen yemek iftar sofralarını süslüyor.

Ramazan'da sıklıkla tüketilen yemek et, domates sarımsak, biber ve üzerine bırakılan baharatlardan bir araya gelerek hazırlanıyor.

iha-20240311aw159769-4-t.jpg

Odun ateşinde yaklaşık bir saat pişirilen yemek, özellikle iftar saatlerinde vatandaşların tercihleri içerisinde.

Ustaların maharetli ellerinde uzun zamanlardır hazırlanan iki kişilik yemeğin maliyeti ise 300 lira.

Maraş Eli Böğründe yemeğini hazırlayan Eyüp Kamalak, "Ramazan'da akşam vakitlerinde doğru işlerimiz yoğunlaşır. Et, domates, biber, sarımsak ve baharatlar gibi ürünlerin bir araya gelmesi ile olmakta. Şehir dışından memleketimize gelen insanlar da bu yemekten ister. Ramazan ayı boyunca iftarların vazgeçilmezi" dedi.

iha-20240311aw159769-2-t.jpg

Kasap ve fırın ustası Eyüp Yurtal ise, "Eskiden insanlar kasaptan eti alır tenekede yapılırdı. Domates ve biberini alır ona göre kaç kişilik ise ekmeğini de alıp afiyetle yerdi. En hızlı en seri ve lezzetli yemek olarak bilinir. Memleketimizin kendine has lezzeti. Bu yemeğin iki kişilik maliyeti salatası, ekmeği, içeceği ve pişirimi 300 lira" diye konuştu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.