Ramazanoğlu'ndan "aile dostu ekran" çağrısı

Ramazanoğlu'ndan "aile dostu ekran" çağrısı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, TRT ekranlarında yayınlanan "Baba Candır" dizisinde rol alarak, aile ve çocuk dostu ekranın önemine dikkat çekti- Ramazanoğlu:- "İçerisinde şiddet olmayacak, insanlık dışı şiddeti öğretecek sahneler olma

ANKARA (AA) - MERVE YILDIZALP - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "aile ve çocuk dostu" ekrana dikkat çekmek için TRT'de yayınlanan "Baba Candır" dizisinde rol aldı. Ramazanoğlu, dizide aile, kadın, çocuk, engelli, yaşlılara yönelik hizmet sunan ALO 183 sosyal destek hattı ile ilgili bilgi verdi.

Bakanlıktan alınan bilgiye göre, Ramazanoğlu, TRT'de yayınlanan, uzun yıllar önce eşini kaybeden, üç çocuğuna hem babalık hem annelik yapan yufkacı bir babanın başından geçen olayları anlatan "Baba Candır" dizisinde rol aldı.

Bakan olarak dizide rol alan Ramazanoğlu, "aile ve çocuk dostu ekran" konusuna dikkat çekerek, aile, kadın, çocuk, engelli, yaşlı, şehit yakınları ve gazilere yönelik hizmetler hakkında bilgilendirme ve yönlendirme sağlayan ALO 183 sosyal destek hattı hakkında bilgiler aktardı.

Ramazanoğlu, dizinin bir sahnesinde koruyucu bir aileye teşekkür ederek, koruyucu aile olmanın önemine dikkat çekti.

Dizide rol almasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Ramazanoğlu, dizinin çekildiği evi çocukluğunun geçtiği eve benzettiğini, bu nedenle set ortamını çok sıcak bulduğunu söyledi.

Ramazanoğlu, "Çocukluğum da böyle bir Rum evinde geçti. Hem Alaçatı'da Çeşme'deki dedemlerin evi, yaklaşık 200 yıllık üç katlı bir evdi. Denizli'de oturduğumuz ve doğduğum ev de eski bir Rum eviydi, üç katlı" ifadelerini kullandı.

Hayatın bir oyun olduğunu belirten Ramazanoğlu, "Hepimiz için bir tiyatro sahnesi. O sahnede değişik rollerimizi oynuyoruz. Dolayısıyla oyunculuk ve hayat, çok da ayrı bir şey değil. Yaptığımız iş de buradaki de hayatın içerisinden bir parçamızın anlık kesitleri. Üstelik şu anda yaptığım işle ilgili bir çekim yapılıyor. Belki çok farklı bir şey oynamış olsam, farklı bir karakter, farklı bir mekan, farklı bir algı o zaman daha farklı şeyler hissetmek mümkün ama şu anda zaten olağan akışında olan hayatımın bir kesiti" değerlendirmesinde bulundu.

- "Aile dizileri ekranlarda daha fazla yer almalı"

Değerlerin korunduğu bir ailenin önemine değinen Ramazanoğlu, aile dizilerinin ekranlarda daha fazla yer alması gerektiğine dikkati çekti.

Ramazanoğlu, "aile ve çocuk dostu ekran" mesajı vererek, ailecek televizyon izlerken bir sahnenin "çocukta ya da genç bir kızda ne gibi bir travma yaratır" endişesine kapılmadan izlenebilir olmasının önemine değindi. Bakan Ramazanoğlu, şunları kaydetti:

"İçerisinde şiddet olmayacak, insanlık dışı şiddeti öğretecek sahneler olmayacak. İnsanlık vahşetinin sergilendiği görüntüler olmayacak. Bizim değerlerimize, iyiliklerimize vurgu yapan, ileriye doğru vizyon oluşturan, mesaj veren, aynı zamanda geçmişteki kültürel değerlerimizi günümüze taşıyan filmler olmasını istiyoruz. Hepsinin harmanlandığı, belli bir vizyon çerçevesinde belli amaçlarla, belli bir temayla o temanın gündeme getirildiği filmler olmasını istiyoruz."

- "Meryl Streep gibi bir oyuncu olmayı isterdim"

Bakanlık olarak böyle dizilerin artırılması yönünde çok önemli çabalarının bulunduğunu belirten Ramazanoğlu, "Hem yönetmenlerimiz hem dizi yapımcılarımız hem de bu işle uğraşan sanatçılarımıza buradan sesleniyorum, iyi şeyler üretelim" dedi.

Oscar ödüllü oyuncu Meryl Streep'in oyunculuğunu beğendiğini ifade eden Ramazanoğlu, "Kendisi dünyanın en iyi üniversitelerinden birinden mezun, dört çocuk annesi. Bir tarafta iyi eğitimli bir kadın, anne kimliği, öteki tarafta da muhteşem oyunları var ki onlardan çok çok sevdiğim filmlerden bir tanesi de 'Doubt' filmidir. Birkaç defa seyretmişimdir. Meryl Streep gibi bir oyuncu olmayı isterdim" açıklamalarında bulundu.

Bakan Ramazanoğlu'nun konuk olduğu dizinin bölümü, 6 Mart Pazar günü TRT'de ekrana gelecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.