Uğur Özteke

Uğur Özteke

Rampalı Çarşı’nın Duyarlı Esnafı Şimdi Mutlu

Rampalı Çarşı’nın Duyarlı Esnafı Şimdi Mutlu

Allah kimseyi dostlarından mahrum etmesin. Mesela bizim de yalan dünyanın yalan telaşesi yüzünden aylardır hatta yıllardır görmediğimiz dostlarımız vardır. Ama bizim bu karşılıksız dostluğumuz birbirimizi görmesek de sesimizi duymasak da asla kopmaz. Çünkü bizim dostluklarımız menfaatler üzerine kurulu değildir.

İşte önceki gün belki bir yıldır yüzünü görmediğim bir abimden aşağıdaki şu maili aldık. Ve şehrin duyarlı esnafı adına da bunu sizlerle paylaşmak istedik.   

“Bundan 1,5 yıl kadar önce köşende Rampalı Çarşı’yla ilgili bir tazı yazmıştın. Yazmış olduğun bu yazı ile pisliklerin temizlenmesine neden olmuştun. Sağol, var ol. Senden hassasiyetle devletimizin ve milletimizin gücü ve huzur için bir yazı daha yazmanı ve arta kalan pisliklerin temizlenmesine yardımcı olmanı isteyeceğim.

RAMPALI ÇARŞI ESNAFINDAN DEVLETİMİZE TEŞEKKÜR

Bilindiği üzere kitabın kalbinin attığı ve binlerce kitapseverin bir vesileyle uğrak verdiği Rampalı Çarşı’da yaklaşık 50 kitapçı esnafı faaliyet göstermektedir. Son 1 yıldan bu yana Gezi olaylarıyla ilgili yoğun bir çalışma temposuna giren Emniyet Teşkilatı, her gün her şeyi bahane edilerek yapılan gösterilere yoğunlaşmıştı.

Bunu fırsat bilen bazı kişiler korsan basım ve dağıtım işlerini öyle pervasız hale getirdiler ki Rampalı Çarşı’da adeta esnaf üzerinde terör estirir hale geldiler. Tehdit ve şantaj yoluyla adeta bir çete gibi hareket ederek, mafyavari davranışlar sergileyerek esnafı sindirme yoluna gittiler.

Neredeyse bu çeteleşme konusunda başarılı olmuşlardı derken bir sabah Güvenlik Şube ekiplerince yapılan baskın sonucunda yapılan denetimlerde, yüzlerce çuval dolusu korsan ve bandrolsuz kitap sakladıkları zulalardan teker teker bulunarak çıkarıldı ve adeta bir çete gibi hareket eden ve esnaf üzerinde tehdit ve şantaj uygulayanlar, Güvenlik Şube’nin titiz ve devletin gücünü ortaya koyan çalışmasıyla bertaraf olup adalete teslim edildiler.

Devletimiz güçlüdür ve hiçbir başıbozukluğa meydan vermemektedir. Baskın süresince polisin aldığı tertibat mükemmeldi ve Emniyet Teşkilatı’nın hiçbir kanunsuzluğa göz yummadığı bu baskın sonucunda anlaşıldı. Tehdit ve şantaj yapanların, pervasızca hareket ederek, Rampalı Çarşı bizden sorulur diyenlerin, bir çapulcu gibi davrananların, devletin gücü karşısında nasıl sindiklerini gördük. Bu yüzden Emniyet Teşkilatı’na minnettarız ve çok teşekkür eder, bu tür denetimleri yapılmasını her zaman isteriz.”

….

Biz de Rampalı Çarşı’nın duyarlı esnafına ve dostlarımıza teşekkür ederiz. Allah gönüllerine göre versin diyoruz. 

YÜZBİNLERİN FARKLI MUTLULUĞU

Dün itibari ile yüzbinlerce öğrenci, öğretmen, okul yöneticisi tatile girdi. Bakın önce karneler alındı karneler verildi demiyoruz. Niye? Çünkü bu karne işi bir araç. Yüzbinler tatile girdi. Bizde bu vesile ile bu yüzbinlerin aileleri ile birlikte mutlu huzurlu ve sağlıklı bir tatil dönemi geçirmelerini yürektin diliyoruz. Bizde gazeteciler olarak tatili inşallah toprağın altında(!) huzurlu yapabiliriz diye kendi adımıza dua ederiz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Neden hep boş bir bardağa yüksünmeden boyun eğer sürahi?

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

İşçi servisleri Mobilyacılar Alt Geçidi’nin altında yolun ortasında indirme ve bindirme yapmadıkları zaman ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR