Rantsal dönüşüme hayır

Rantsal dönüşüme hayır
Uluırmak Ali Hoca, Uluırmak Saka ve Fahrunnisa mahallelerinde başlatılan kentsel dönüşüm ve imar uygulaması bölge sakinleri tarafından protesto edildi.

Haber: Muhammed Esad Çağla

Meram Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Uluırmak Ali Hoca, Uluırmak Saka ve Fahrunnisa mahallelerinde başlatılan kentsel dönüşüm ve imar uygulaması bölge sakinleri tarafından protesto edildi.  Düzenlemelerin hakkaniyete aykırı olduğunu söyleyen vatandaşlar bir araya gelerek eylem yaptılar. Grup sözcüsü Seyit Yalçın, “Mahallerimizde uygulanmakta olan Kentsel Dönüşümde hak ihlallerine itirazımız nedeniyle bir araya geldik. Bizler burada devletimize kanunlarımıza ve Meram Belediye Başkanımıza karşı gelmeden sadece haklarımızı arıyoruz. Bizler diğer ilçe belediyelerin uyguladığı ve özel sektörün uyguladığı haklar ne ise onların bizlere de aynı şekilde uygulanmasını istiyoruz. Bizler mahalle sakinleri olarak rahat ve konforlu daireler istiyoruz. Arsalarımız bunlara müsait. Bizler arsamızın hakkında fazlasını değil arsalarımızın hakkı olanını istiyoruz. Haklarımızı elde edene kadar muhataplarımızla görüşene kadar demokratik yollar çerçevesinde bu eylemlerimize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Mahalleriler olaysız ve sloganlar atarak dağıldılar. 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum