Real Madrid'in 5 Avrupa kupası için iade talebi

Real Madrid'in 5 Avrupa kupası için iade talebi
İspanya'nın Real Madrid Futbol Takımı'nın, diktatör Franco döneminde kazandığı 5 Avrupa kupasının geri alınması talebiyle sivil bir girişim başlatılarak UEFA'ya 37 binden fazla imza gönderildi

İspanya'da başlatılan sivil bir girişimle Real Madrid Futbol Takımı'nın, diktatör Franco döneminde kazandığı 5 Avrupa kupasının geri alınması talebiyle UEFA'ya 37 binden fazla imza gönderildi.

Real Madrid'in 1956-1960 yıllarında 5 Avrupa kupasını kazanırken "spor değerlerine ve demokrasiye uymadığını" savunan "Sportif Adalet" örgütünün öncülüğünde, "change.org" adlı internet portalında girişim başlatıldı. UEFA'ya resmi bir başvuru yapmak için 25 bin imzanın gerekli olduğu belirtilirken, 5 günde 37 binden fazla imza toplandığı ifade edildi.

Change.org sitesinden yapılan yazılı açıklamada, "Spor ve demokrasinin temsil ettiği değerler adına, Real Madrid Kulübünün 1955-1956 ve 1959-1960 sezonları arasında art arda kazandığı 5 Avrupa kupasının hemen geri alınmasını talep ediyoruz. Ayrıca 1965-1966 sezonunda elde edilen kupanın da bilinen UEFA Şampiyonlar Ligi adıyla hiçbir şekilde bağdaşmadığının kurumsal olarak tanınmasını istiyoruz." denildi.

Bu arada İspanyol basını, toplanan imzalara ve başlatılan girişime rağmen UEFA'nın söz konusu başvuruyu hiçbir şekilde değerlendirmeye almasının beklenmediğini yazdı.

Eski adıyla Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası, şimdiki adıyla Şampiyonlar Ligi organizasyonunu 10 kezle en çok kazanan takım Real Madrid, 28 Mayıs'ta da bu kupada final oynayacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.