Uğur Özteke

Uğur Özteke

Recep Amca’ya Almanya’dan ayakkabı Gönderecekler!...

Recep Amca’ya Almanya’dan ayakkabı Gönderecekler!...

Üniversite yıllarından bir arkadaşım var. Dahası kendisi Ordulu ama Konya’da okudu. Konya Şekerspor’da top oynadı. Sonra ekmek peşinde Almanyalara gitti. O zamanlardan çok çalışkan dürüst idi. Ve gün geldi Almanların dev bir otomobil fabrikasında sayılı bir kaç saygın yöneticiden birisi oldu. Hatta Bundesliga takımlarından Wolfsburg takımında yıllarca alt yapı antrenörlüğü yaptı. Takım şampiyon olduğu zaman yine alt yapı antrenörü idi. Bu iki güzel özelliği yeter derseniz bu kişi benim can dostum Bayram Aybastı’dır. Bayram abim önceki gün bizden Ermenekli Recep amcanın ve eşinin ayakkabı numarasını istiyordu. Diğer yazdıklarını ve istediklerini söylemeyeceğim. Çünkü bunları kimseyle paylaşma dedi. 
Bu arada perşembe akşamında yazımızın internet sayfasına düşmesinden dün de gün boyunca çok sayıda duyarlı dostumuz, tanıdıklarımız ve okurlarımız çeşitli kanallarla bize ulaşarak bu acılı aileye yardım etmek istediklerini söylediler. Bilmeyenler için sadece şunu söyleyeyim oradaki dram sadece Recep amca değil. Recep amca acı tesadüf objektiflere yansıdı da haber oldu. Allah sizi inandırsın bu bölgenin tüm insanları çok acı ve zor durumda.  
TAM BAŞKAN TORU
GAZA BASTIK DEDİK!

Biz kime iyi dersek biri mutlaka, “şurası eksik ya da şurası kötü” der. Konya olarak bu bizim hastalığımız olsa gerek. İki gün önce bir günde 16 mahalleli ile buluşan Başkan Fatma Toru için iki çift güzel laf etmiştik. 
Yazının çıktığı gün Mahmuriye Mahallesi’ndeki bir vatandaştan gelen yazıdan da sadece bir bölümünü sizlerle paylaşıyoruz;
“Mahmuriye Mahallesi’nde tüm sokak ve caddeler hatta cami önündeki WC, şadırvan ve park yerindeki pislik bizi üzüyor. Mahallemizin Yüksek Hızlı Tren Garı’na yakın olması münasebeti ile bu bölgeye çok sayıda Konya dışından yabancı geliyor. Pek çok yabancı Konya’ya iner inmez en yakındaki camiye dolayısıyla da camimizin tuvaletine giriyorlar. Özellikle burası için Başkan’dan bir temizlik görevlisi istiyoruz”…       
BAŞKAN TAHİR ŞAHİN’İN
HASSASİYETİNE ÇOK 
TEŞEKKÜR EDERİM

Yine yanılmıyorsam iki gün önce İPEKYOLU Derneği’nin yeni yönetim kurulu üyeleri PUSULA Gazetemize ziyarete geldiler. Kim ne derse desin bu dernek kurulduğu günden buyana benim özel ilgimi çekiyor. Oraya gelmeden genel anlamda belki siz de bizim gibi genel kanaate sahip olabilirsiniz.
Şöyle ki, “Bu şehirde öyle bir dernek sayısı var ki, öyle bir Başkan ya da Başkan vekilleri var ki elinizi sallasanız bir anda 20 tane başkana değiyor!.” 
…………..  
Neyse biz dedik ya İPEKYOLU şahıs olarak benim için biraz daha farklı geliyor.
İpekyolu Derneği’nin değerli yöneticileri ile samimi sohbette bulunduk. Gerçi bu ziyaret bizim de tam çenemizin düşük saatine gelmişti. Belki değerli konuklarımızdan fazla konuştuk. Ancak dedik ya ortam samimi olduğu için ve bu yöneticileri de samimi bulduğumuz için coşmuştuk. 
Biz genelde bizden randevu alıp da zamanında gelenlere de çok az rastlarız. Bu dostlar tam vaktinde gelmişlerdi. Bir kere bizi şaşırtmaya buradan başlamışlardı. Ve tam o randevu saatinde İPEKYOLU Derneği’nin Başkanı Sayın Tahir Şahin Bey telefondan aradı. Gazeteye gelemediği için özür dileyen Başkan o gün sabah programsız olarak Erbil’e gelmek zorunda olduğunu söylüyor ve tekrar tekrar özür diliyordu.
Tahir Başkan’la da öyle çok sıkı bir birlikteliğimiz filan da yok. Ama Sayın Başkan nezaket anlayışı ile inanın bizi şok etmişti. Biz Konya’da böyle şeylere alışık değildik ki!
Hep herkesi eleştirecek değiliz ya. Böyle güzellikleri paylaşmalıyız ki yapmayanlara, yapamayanlara inşallah örnek olsun.
Bu vesile ile İPEKYOLU Derneği’nin Başkanı Sayın Şahin ve tüm yöneticilerine görevlilerine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ederim.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
Aslan gücünün bir kısmını karşındaki avının korkusundan alır. 
NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Zafer’de belediyenin kaldırım yasağını delmeye çalışmadığımız zaman ADAM oluruz   
  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR