Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Recep Konuk Kurumunun Başında

Recep Konuk Kurumunun Başında

Vekillikle birlikte Recep Konuk’un Konya Şeker ve Anadolu Birlik Holding’ten tamamen kopacağı söylentilerine bir açıklık getirelim.

15 yıl önce kurumun başına geldiğinde bir harabe devralan başkan o günden bugünlere nasıl gelmiş?

Neler yapmış Recep Konuk?

15 yılda 35 fabrika ve üretim tesisi,

15 yılda 10 binin üzerinde insana doğrudan; 100 binin üzerinde kişiye dolaylı istihdam,

15 yılda bu ülkeye 8,8 milyar TL yatırım,

15 yılda 15 milyona yakın ağaç 60 tan fazla toplu orman…

Tarımdan hayvancılığa gıdadan enerjiye her alanda büyüyen ve gelişen bir birliğin başında başarmış bunları. Kısıtlı imkanlarla hükümetlerin becerebileceği işlere soyunmuş ve hepsinde muvaffak olmuş.

Bir Konya sevdalısı olarak hareket etmiş. Arter ilçelerin hepsine fabrika kurmuş. Şehri dışarıya bağlayan her yola adını kazımış ağaçlarla.

Eskiden sevmeyeni de vardı. Şimdi partiler üstü bir değer olarak anılıyor. Bırakın Konya’yı tüm ülkede bu durum artık böyle.

Yıllarca Eti ve Ülker’e mahkum olan tüketicilere “burada biz varız” diyebilen bir Türkmen Beyi Recep Konuk. Yerine göre yel değirmenleriyle savaşmış biri.

Konya üzülmeli diyecektim. Eskisi kadar Konya’nın üzerine düşemeyecek, daha yoğun olacak diyecektim. Yatırımları takip ve çocuğu gibi büyüttüğü kurumun daha büyük başarılarında olamayacak diyecektim.

İyi ki de dememişim. Yoksa yanılmış olacaktım.

Müjdeyi vereyim. Recep Konuk çalışma arkadaşlarına 2017’nin sonundaki görev süresinin bitişine kadar görevinin başında olduğunu salık vermiş. Ondan sonrası Allah Kerim.

Yani Pankobirlik’ten ayrılmış olsa bile yasal olarak Konya Şeker’deki mevcut pozisyonunu korumasına engel olacak bir durum yokmuş.

Diyeceksiniz ki nasıl olacak o iş?

Sayın Konuk bugüne kadar doğru kadroları doğru yerlerde kullanarak, bilime sanayiye önem vererek, istişarenin sünnetten olduğu bilinciyle buralara geldi. 4. kuvveti hiçbir zaman ihmal etmedi. Bundan sonra da böyle yapacağı aşikar.

Piyasada dönen asılsız dedikodulara itibar etmeyin siz.

Ne Sayın Konuk ne de adı geçen ağabeyler o kadar küçük düşünecek adamlar değil.

Herkes yerini ve ağırlığını bilir.

Konya Recep Konuk gibi bir değeri kaybetmediği için mutlu olmalı. Onun Konya adına yapacaklarını bakanlık imkanlarıyla bir araya getirdiğimizde Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun üzerine bal-kaymak olacak.

Yine Konya kazanacak.

Karamanlı’yı da unutmayalım. Neticede Karaman da Konya’dan sayılır. Onlar Ak Parti içerisindeki bu atraksiyondan fazlasıyla paylarına düşeni alacaklar. Yeter ki Recep Konuk’u şuan yaptıkları gibi bağırlarına basmayı bilsinler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR