Uğur Özteke

Uğur Özteke

Recep Konuk tarih yazar

Recep Konuk tarih yazar

AK Parti’den kim ya da kimler vekil adayı olacak/olmayacak?” soruları arasında en çok konuşulan isimlerin başında Recep Konuk geliyordu.

Başkan’ı yakından tanıyanların beklediği hamle hafta sonunda gelmişti. Gerçi bunun başlangıcı haftalar öncesi yapılmıştı. Hatta bizi takip eden, yazılarımızı devamlı okuyan okurlarımız bunun sinyalini haftalar öncesinden almıştı. Burada Recep Başkan’ın yaptıkları veya bundan sonra yapabilecekleri hakkında fazla bir şey söylemeye gerek yok. Bugün için gerçekleştirilen o müthiş eserlere bakıp yarını görmek yeter.

Söz konusu olan Konya’nın ve ülkenin ufku, vizyonu ise başka bir şey denilebilir mi?

Şu anda KOP Üniversiteler Birliği’ne giren Gıda ve Tarım Üniversitesi de 5 yıl sonra Amerika’da bile konuşulacak. Bunu da bir kenara not edin.

Başkan için çok fazla yazıp çizmeye gerek yok. Bugüne kadar kitaplar dolusu yazıldı, bu yazılanlar bir bir tarihe not düştü. Madem ki ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz…

Bu adaylığın; Recep Başkan ve ailesi, AK Parti ve ülkemiz için hayırlı olmasını dileriz. 

BAŞKAN ALTAY’I VİZYONU VE UFKUYLA SEVİYORUM

Bizim yöneticilerimizle aramız belli sınırlar ve mesafeler içerisinde hep iyidir. Çünkü adımız ne kadar Büyükşehir de olsa kimse kusura bakmasın ama biraz gayret ettiğiniz zaman bu şehirde hangi taşın altında kimin eli var her şeyden haberdar olursunuz. Bizim ne yaptığımızı büyüklerimiz bilir, biz de büyüklerimiz ne yapıyor ne yapacaklar üç aşağı beş yukarı çok detaylı olmasa da öğreniriz.

Mesela belediyecilik alanında Konya’yı yöneten isimlerle Ahmet Öksüz döneminden bu yana gazeteci ile olarak birebir çalıştık. Daha sonra merkez ilçelerimiz oluştu. Onlarla da aynı çerçevede birlikte olduk.

Mesele son dönemlerde Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile de başkan-gazeteci ilişkisinde birlikteliklerimiz olurken başkanın samimiyetinden dolayı Selçuklu ile biraz daha içli dışlı olduk. Oluyoruz da.

İlk dönemini müthiş bir performans ile geçiren Uğur Başkan bu dönemin son aylarında ismi Büyükşehir ile anılmaya başlanınca müthiş törpülendi.

Başkan’a o günlerde bunu çok samimi olarak sormuştum. Hani her aslanın gönlünde bir şeyler yatar ya. Mesela ben de dahil kim olursa olsun böyle bir başarılı başkan olsa, bir adım ötesi Büyükşehir Başkanlığı olur değil mi?

O sorumuz karşısında başkan adeta yerinden sıçradı “Aman Uğur abi. Yapma. Sen dost musun düşman mısın? Biz burayı layığı ile yapalım yeter. Bu başkanlığı bile nasıl kabul ettiğimizi o günleri en iyi bilenlerdensin…

Sonra Uğur Başkan’ın ikinci dönemi başladı. Rakipsizdi.

Ama Başkan biraz durgun biraz da donuktu.

Mesela AK Parti İl Başkanlığı öncesinde de bu şehirde en çok yıpranan, ya da yıpratılan iki isim say deseniz birinci olarak düşünmeden “Uğur İbrahim Altay” derim.     

Geçenlerde başkanla bir yerde karşılaştık. Ayaküstü görüşürken anlıyorduk ki başkan yeni dev projeler, ilk olacak müthiş çalışmalar, devam eden projelerin durumunu öğrenirken Başkan’ın gözleri yine ışıl ışıl olmaya heyecanlanmaya yüzü gülmeye başlayıvermişti.

Başkan Selçuklu için Konya için daha çok şeyler yapmak istiyordu.

Bir ara kendisini yine o ilk günlerindeki gibi kıpır kıpır gördüm.

Hele hele Başkan’ın hayali olan üç beş proje vardı ki bunlar Selçuklu’yu değil Konya’nın penceresi olacak dev işler.

Tabii bunlar işin güzel, heyecanlandıran yönleri.

Peki bu kadar büyük paralı pullu projeli risk altına girerken, yanınızda ne kadar destek var?

Değer mi?

Yapılanlara geçtik teşekkürü, eleştiriler dedikodular ile ne kadar risk almalısınız?

O gün için başkanın yanından ayrılırken uzun süre empati yaptım. Tamam gücümüz nispetinde hep başkanın yanında olduk. Oluyoruz da.

Peki bu konumda biz olsak bu kadar riske girer miyiz?

İnsanın yüreği de mantığı da vicdanı da hemen “evet” diyemiyor doğrusu.

Allah başkanlara, yöneticilere ecir sabır güç kuvvet versin. Bizde eleştiriyoruz ama empati şart.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Ne olduğunu bilen kişi, başkalarının yaptıklarıyla ilgilenmez kendi işini yapar

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Meram Yeni Yol’da TEDES bölgesinde öndeki aracı sollayacağım diye kendimizi zorlamadığımız zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR