Recep Şeker: Hz. Mevlana'yı saygı ve rahmetle yâd ediyorum

Recep Şeker: Hz. Mevlana'yı saygı ve rahmetle yâd ediyorum
AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, Hz. Mevlana’nın 748. Vuslat Yıl Dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, Hz. Mevlana’nın 748. Vuslat Yıl Dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi: “Vefatının 748’nci sene-i devriyesinde, büyük mutasavvıf, mütefekkir ve İslam âlimi Mevlana Celaleddin Rumi Hazretleri’ni rahmetle yâd ediyorum.

13. yüzyıldan günümüze önemli mesajlar vererek gönüllerimize sevgi tohumları eken Hz. Mevlana; bilgisi, ahlakı, erdemli davranışları ile her dilden, her renkten ve her dinden insanı kucaklayan Anadolu’nun en önemli manevi mimarlarındandır.

Hazreti Mevlana, sözlerini aşkla söylemiş, bu toprakları aşkla mayalamış, gönlünden süzülen sözleri ve tavsiyeleri fitneyi, fesadı, hasedi silip atmış, çağları ve sınırları aşan kardeşlik ikliminin kurulmasını sağlamıştır. Farklı dillere, dinlere, kültürlere mensup milyonlarca insan, onun hikmet deryasından nasiplenmekte, yazılışından 7,5 asır sonra bile huzur ve sükûnu Mesnevî-i Şerif’in eşsiz derinliğinde aramaktadır.

‘Ben Kur’an'ın sadık bir kölesiyim, Hz. Muhammed (S.A.V)’in ayağının tozuyum’ diyen ve yolu âlemi nuruyla aydınlatan Kur’an yolu olan Hz. Mevlana ‘Gel... Gel, ne olursan ol, yine gel! İster kâfir, ister Mecusi, ister puta tapan ol, yine gel! Bizim dergâhımız ümitsizlik dergâhı değildir. Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel..’ diyerek tüm insanlığı hidayet yoluna davet etmiş ve tüm dünya insanının kalbinde düşünceleriyle ve öğütleriyle önemli bir yer edinmiştir.

Millet olarak, yüzyıllardan süzülerek gelen böylesi zengin bir manevi hazineye sahip olduğumuz için Yüce Allah (C.C)’a hamd ediyor, Şeb-i Arus’un 748’nci yıl dönümünde Hazreti Mevlana başta olmak üzere tüm gönül sultanlarımızı saygı, sevgi, hürmet ve rahmetle yâd ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.