Refah Sınır Kapısı’ndan geçiş izni geldi mi ?

Refah Sınır Kapısı’ndan geçiş izni geldi mi ?
ABD'li uydu şirketi Maxar, Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı'nın Mısır tarafında geçiş izni bekleyen ve insani yardım malzemesi taşıyan kamyonların oluşturduğu kuyruğun uydu fotoğraflarını yayınladı.Refah Sınır Kapısı açılacak mı?

ABD'li uydu şirketi Maxar, Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı'nın Mısır tarafında geçiş izni bekleyen ve insani yardım malzemesi taşıyan kamyonların oluşturduğu kuyruğun uydu fotoğraflarını yayınladı.

Abluka altındaki Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı'nın bugün açıklaması bekleniyor. Gazze Şeridi'ne insani yardım malzemelerinin ulaştırılabileceği tek nokta olan Refah Sınır Kapısı'nda bekleyen yardım konvoyu, uydudan görüntülendi. ABD'li uydu şirketi Maxar tarafından paylaşılan fotoğraflarda, onlarca tırın insani yardım malzemelerini Gazze'ye ulaştırabilmek için geçiş izni beklediği görüldü.

ABD: "SINIRIN SAAT 10.00'DA AÇILMASINI BEKLİYORUZ"

ABD'nin İsrail Büyükelçiliğinden sabah saatlerinden yapılan açıklamada, "Gazze ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı'nın 21 Ekim Cumartesi günü yerel saatle 10.00'da açılacağı bilgisini aldık. Sınır açılırsa yabancı vatandaşların Gazze'den çıkışı için ne kadar süre açık kalacağını bilmiyoruz. Sınırın açılması durumunda çok sayıda kişinin geçmeye çalışacağını tahmin ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

İnsani yardımları taşıyan ilk kamyonlar Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye geçmeye başladı.

İnsani yardımları taşıyan ilk kamyonlar Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye geçmeye başladı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.