Referanduma gidilseydi millet yüzde 80'le bir ders verecekti

Referanduma gidilseydi millet yüzde 80'le bir ders verecekti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Referanduma gidilseydi ne olacaktı biliyor musunuz? Onu da söyleyeyim size, millet en az yüzde 70, yüzde 80'le bir ders verecekti." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Referanduma gidilseydi ne olacaktı biliyor musunuz? Onu da söyleyeyim size, millet en az yüzde 70, yüzde 80'le bir ders verecekti." dedi.

Rize Ticaret Odasınca düzenlenen ödül törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, "Biz, kentsel dönüşüm değişim projeleri yapıyoruz ya, bunlardan bir tanesini Ayder'e yapmamız lazım, bir tanesini de Uzungöl'e yapmamız lazım. Ondan sonra da diğerlerine bunu yaymamız lazım. Yapacağız, bunun başka çaresi yok." dedi.

Yaklaşık 4 bin kilometrelik bir uzunluğa sahip Yeşil Yol Projesi'ne değinen Erdoğan, şunları söyledi:

"Yeşil Yol Projesi'nin 650 kilometreye yakın bir bölümü Rize sınırları içerisinde. Bu projeyle bölgemizdeki doğal güzelliklere yerli ve yabancı turistlerin kolayca ulaşabilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Yaylalarımızda talebe cevap verecek tesislerin kurulmasıyla, tüm bölgemizle birlikte Rize'yi de her mevsim cazip bir turizm merkezi haline getirecek adımları atmakta kararlıyız. Kim ne derse desin, biz bu adımları atacağız."

-"Bölgeyi turizme açma projesi tabiat güzelliklerinin tahribi pahasına olmayacaktır" -
Cumhurbaşkanı Erdoğan, tabiat güzelliklerinin tahribatına izin vermeyeceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bölgeyi turizme açma projesi, asla yaylalarımızın, ormanlarımızın, derelerimizin, yeşilliklerimizin yani bölgemizi değerli kılan tabiat güzelliklerinin tahribi pahasına olmayacaktır. Böyle bir teşebbüse önce ben karşı çıkarım. Elimizdeki güzellikleri kazanca dönüştürmek için ulaşımdan tesise kadar gereken yatırımları da yapmak mecburiyetindeyiz."

"Önce sen aynaya bak Eğer Türkiye, diktatörün cumhurbaşkanı olduğu bir ülkeyse, sana bunu söyletmezler"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun sözlerine ilişkin, "Önce sen aynaya bak. Eğer Türkiye, diktatörün cumhurbaşkanı olduğu bir ülkeyse, sana bunu söyletmezler, sana bunu konuşturmazlar, sen burada yaşayamazsın. Adeta ağızlarından affedersiniz salyalar akıyor, kendilerinin de yanında olanların da. Bu millet demokraside yegane karar vericidir. Bir taraftan 'Atatürkçüyüm' diyeceksin, öbür taraftan seçim sandıklarından, bir gireceksin çıkamayacaksın, iki, üç, dört, beş, altı, yedi, sekiz, dokuz, çıkamayacaksın, sadece hakaretle netice almak isteyeceksin. Alamazsın, bu millet sana 'yürü' demez. Çünkü ahlaken sıkıntılısın." ifadelerini kullandı.

-"'Biz destekliyoruz' dediler, iki gün önce yapılanda desteklediler mi? Desteklemediler " -
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bak şu dokunulmazlıklarla ilgili ne dedi, 'biz destekliyoruz' dedi, değil mi? İşte iki gün önce yapılanda desteklediler mi? Desteklemediler ve iktidar partisiyle MHP beraberce yüklendiler, 350'yi, 54, 55'i, buraları yakaladılar. Bugün nasıl olduysa geri döndüler. Bir hikmet var ve bugün de hamdolsun 376'ya kadar çıktı. Böylece referanduma gitmeye gerek kalmadı. Şimdi tabii bu, yolu kısalttı. Ama referanduma gidilseydi ne olacaktı biliyor musunuz? Onu da söyleyeyim size, millet en az yüzde 70, yüzde 80'le bir ders verecekti."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.