Regaip Kandili

Regaip Kandili
Şırnak'ın Cizre ilçesinde düzenlene programda camiyi dolduran vatandaşlar, ülkedeki ve bölgedeki olayların son bulması için dua etti- Vatandaşlardan Özalp:" Allah dualarımızı kabul eder ve huzura kavuşuruz inşallah"

ŞIRNAK (AA) - Şırnak’ın Cizre ilçesinde idrak edilen Regaip Kandili'nde vatandaşlar, bölgedeki terörün son bulması için ellerini semaya kaldırdı

Mübarek üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaip Kandili, ilçede bulunan Hazreti Nuh Nebi Camisinde dualarla eda edildi. Yatsı namazının ardından düzenlenen özel programla kutlanan Regaip Kandilinde cami dolup taştı.

Kandil programına gelen vatandaşlara, cami görevlileri tarafından çikolata ve gül kolonyası ikram edildi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda vatandaşlar ülkede huzur ortamının bozulmaması, Cizre ve bölgedeki terör olayların son bularak tekrardan huzurun sağlanması için bol bol dua etti.

Kandile katılan vatandaşlardan Orhan Özgün, bu mübarek gecenin tüm İslam alemine hayırlara vesile olması dileyerek, ülkemiz ve dünya için barış, huzur getirmesini diledi.

Bu gecenin çok önemli bir gece olduğunu, Regaip Kandili ve üç ayların başlangıcı münasebetiyle Hazreti Nuh Nebi Camisinde toplandıklarını belirten Renas Özalp de "Ülkemiz için, bütün Müslüman alemi için huzura, kardeşliğe vesile olur inşallah. Ülkemiz, bölgemiz bu gecenin hayrı sebebi ile huzura kavuşur inşallah. Allah dualarımızı kabul eder ve huzura kavuşuruz inşallah." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.