Regaip Kandili

Regaip Kandili
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve AK Parti Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kendirli, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.Bahçeci,...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve AK Parti Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kendirli, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bahçeci, mesajında, manevi duyguların yoğunlaştığı mübarek üç ayların başlangıcı ve müjdeleyicisi olan Regaip Kandili'nin sevgi ve huzurun birlikteliğinde hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Regaip Kandilinin, faziletli ve bereketli bir zaman diliminin ilk müjdecisi olduğunu vurgulayan Bahçeci, "Bu mübarek zaman diliminin sevgi, kardeşlik ve beraberlik hislerini kuvvetlendirmesini, millet olarak yardımlaşma, dayanışma ve zorlukları el birliği ile aşma iradesini güçlendirmesini temenni ediyorum. Üç aylar fırsat günleridir ve çok bereketli bir kazanç mevsimidir. Bu aylar insanların dayanışması için de çok büyük önem taşımaktadır. Bu rahmet ve bereket aylarının, milletin dirliğine, mazlumların kurtuluşuna ve insanlığın huzur, barış ve hidayetine vesile olması dileğiyle tüm İslam aleminin Regaip Kandili'ni tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kendirli ise üç aylar olarak nitelendirilen recep, şaban ve ramazanın kalplerin ve gönüllerin manevi doyum mevsimi olduğunu dile getirdi.

Kandillerin, Hakk'ın rahmet, bereket ve mağfiretine olan iştiyakın zirve noktaya taşındığı, huzur iklimine doğru seyahat edildiği müstesna zaman dilimlerinden olduğuna vurgu yapan Kendirli, şunları kaydetti:

"Bu mübarek geceleri fırsat bilerek, Yüce Rabbimizin çağlar üstü evrensel mesajını anlama, hikmetiyle buluşma ve hayatımıza tatbik etme adına, her daim gayretli olmak durumundayız. Rabbimizin rahmet yüklü mesajı Kur’an-ı Kerim’i daha iyi anlamaya, yaşamaya, yaşatmaya ve Peygamber Efendimizin örnek hayatını ve ahlakını da rehber edinmeliyiz. Rahmet ve mağfireti bol olan Yüce Allah’tan af dilemeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimiz ve bütün islam aleminin Regaip Kandilini kutluyor, insanlığa huzur, barış getirmesini temenni ediyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.