Rehber Öğretmenler Sahne Aldı

Rehber Öğretmenler Sahne Aldı
Rehber öğretmenler kendilerinin yazıp oynadıkları tiyatro oyunuyla özgün bir çalışmaya imza attılar

Meram Rehberlik ve Araştırma Merkezi öncülüğünde rehber öğretmenler tarafından oluşturulan Drama Grubu’nun hazırladığı "Ali Cengiz Oyunu" ve "Mükemmel Çocuk Projesi" adlı tiyatro oyunları Konya Devlet Tiyatrosu’nda sergilendi. Senaryosunu Rehber Öğretmen Burcu KETENCİ ve C.Ceyda KORKMAZ’ın yazdığı oyunu, Konya Devlet Tiyatrosu müdürü K.Alpay AKSUM’un yönetti. Oyuncu kadrosunu Meram ilçesinde çalışan rehber öğretmenlerden Burcu KETENCİ, C.Ceyda KORKMAZ, Merve Z. ÖZSARI, Enise E. ALTAY, İsmigül ARGIN, Fazıl ARGIN, İnan ÇOBAN, Emrullah KARAGÖZLÜ ve Ahmet BULUT’un oluşturduğu oyun izleyenler tarafından büyük ilgi gördü.

Programa Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet ALTUNTAŞ ve Aydın UYGUN, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali KABAN, Meram İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nadi SOYLU, Meram RAM müdürü Mustafa DURLANIK, Milli eğitim bakanlığı bünyesinde çalışan okul müdürleri, öğretmenler, öğretim üyeleri, veliler ve üniversite öğrencileri katıldı. Rehber öğretmenlerin şimdiye kadar anlattıklarını sahnede gösterme amacıyla sergiledikleri tiyatro oyunu çocuk yetiştirme konusunda anne babaların yaptıkları hataları konu edinen senaryosuyla hem güldürdü hem yerinde mesajlar verdi. Düz anlatıma göre çok daha ilgi çeken bu yöntem sayesinde, izleyenler hem çok eğlendiklerini hem de bu eğitici oyunun sayesinde kendi hatalarının farkına vardıklarını dile getirdiler. Oyunun sonunda sahneye çıkan Meram Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Mustafa DURLANIK, oyunun senaryosundan sahnede sergilenmesine kadar her aşamasında emeği olan rehber öğretmenlere teşekkürlerini iletti. Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet ALTUNTAŞ, oyunu sergileyen rehber öğretmenlere çiçek takdim etti. Hem çok etkili mesajlar veren hem de eğlendiren böyle bir oyun hazırladıkları için rehber öğretmenlere teşekkürlerini iletti ve Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü K.Alpay AKSUM'u sahneye davet ederek Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına kendisine plaket takdiminde bulundu. Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü K. Alpay AKSUM, rehber öğretmenlerin kendi işlerinin ve uzmanlık alanlarının dışında böyle güzel bir çalışma ortaya çıkarmalarının kolay olmadığını, tiyatronun dilinin ne kadar etkili olduğunu gösteren böyle bir çalışmada yer almaktan son derece memnun olduğunu belirtti.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum