Uğur Özteke

Uğur Özteke

REİS, BELEDİYE BAŞKANLARINA NE DEDİ?

REİS, BELEDİYE BAŞKANLARINA NE DEDİ?

Cuma günü gece yarısına doğru Sayın Cumhurbaşkanımızı memleketine uğurladık.

Ama burası Konya.

Esas mesai (!) ondan sonra başladı.

Ayak çekiştirmesek, paça çekiştirmesek olur mu?

………

Vallahi bize ister inanın isterseniz inanmayın. Biz bire bir delilli şahitli gördüklerimizi, duyduklarımızı size aktaralım da yorumu siz yapın. Ve ne olur bu duyumlarımızda sadece bir kişinin kulağımıza üfledikleri değil “Hadi gel ispatla” derseniz en az üç canlı şahidin aynısı ayrı ayrı söyleyecekleridir.

İşin detaylarına girmeden genel bilgi.

Sayın Cumhurbaşkanımız tüm belediye başkanlarına, vekillere, siyasilere bu isimlerin bürokratlarına çok candan, samimi, içten davranmış ayaküstü olsa da kendisi ile kapalı ortamlarda görüşme imkanı bulan isimlerle çok yakından ve beklenenden fazlası ile görüşmüştür.

TAHİR BAŞKAN EN ÇOK AFERİNİ NEREDE ALDI?

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Tahir Akyürek’in özel mi özel muhabbetleri en az 30 yıla dayanır. Şehrimizde bazıları Tahir Başkan’ı gördüğü zaman takla atsa da arkasından eleştirebilir, siz de vatandaş olarak zaman zaman icraatları beğenmeyebilirsiniz. Mesela ben de Başkan’ın bazı elamanlarının hem de güçlü bürokratlarının doğru adamlar olmadığını bilirim bunu da başkana söylerim. Ama sonuçta Tahir Bey bir bütün olarak ele alındığı zaman en tepede Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında çok güçlüdür, hatta şehrin en güçlü ismidir. Beğenmeyenlerde dahil aldığı oy ile de sandıkta da en güçlü olandır.

Bu nedenle bu saatten sonra nifak tohumları ekmek ne insanımıza ne de şehrimize bir şey kazandırır.      

Tahir Bey, Cumhurbaşkanımıza çok özel projeleri bir kez daha takdim etmiş. Sayın Erdoğan da zaten Konya’yı ben bilirim diyenin en hasından daha iyi bilmekte ve takip etmektedir.

Mesela bu doğrultuda;

Cumhurbaşkanımızın bire bir talimatları ile yakında bir üniversite inşallah şehrimize kazandırılacaktır.

Yine tamamen örnek Selçuklu mimarisi ile bezenmiş bir Büyükşehir binası en kısa zamanda yapılacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Yasasını bugüne kadar en iyi şekilde değerlendiren ve hizmeti tüm ilçelere en iyi şekilde götürdü. Cumhurbaşkanımız tarafından da takdirle takip edilen hizmetlerini daha da yaygınlaştıracak.

……..

Bunlar şimdilik birkaç ciddi proje.

Gelelim işin etliekmek faslına. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan Büyükşehir’de son derece neşeli ve mutludur. Kendisine sunulan edilen etliekmek mi, yemek mi teklifine “Getirin benim etliekmeğimi, özledim” diyerek tercihini yapmıştır. Büyükşehir’de Tahir Başkan’a sürekli “Tahircim” diyen Cumhurbaşkanımız özel kalem ve bu katın tüm görevli personeline sıcak ve neşeli yaklaşımı ile dikkatleri çekmiştir.

Bir son not şimdilik tabii.

Cumhurbaşkanı namazdan sonra Bedesten’de yürürken restorasyonu çok beğenir. Tahir Başkan’a bu projenin bedelini ve vatandaştan alınan parayı sorar. Tahir Başkan esnaftan para alınmadığını ve tüm bedelin Büyükşehir tarafından ödendiği söyler. Cumhurbaşkanımız bir iki adım attıktan sonra işyeri sahibi bir esnafa sorar “Restorasyon için Belediyeye kaç para ödediniz?”. Esnaf para ödemediklerini söyler. Cumhurbaşkanı birkaç dükkanın önündeki esnafı selamladıktan sonra bir esnafa daha aynı soruyu sorar. Bu esnaf da para ödemediğini ve Büyükşehir’in bunu bedelsiz olarak yaptığı söyleyince Tahir Başkan’a döner, elini sıkar ve “Aferin Tahircim” der.

İşte bu anın iki özel fotoğraf karesi.

foto-1-191.jpgfoto-2-162.jpg

MERAM VE BAŞKAN TORU BÜYÜK SÜKSE YAPTI

Cumhurbaşkanımızın Konya programında Meram Belediyesinin açılış töreni vardır. Ama kimse bu yoğunlukta Cumhurbaşkanının Meram’a gideceğine ihtimal vermez. İlerleyen program içinde bu grup “Cumhurbaşkanı belki 10-15 dakika Meram Belediyesi’ne gidebilir” demeye başlar. Sayın Cumhurbaşkanımız Meram Belediyesine gider ve tam tamına 1.5 saat burada kalır.

Fatma Hanım bütün projelerini ve hedeflerini beyefendiye tek tek ve tüm detayları ile anlatır. Mesela bir Konevi projesi vardır ki bu proje Fatma Başkan’ın en büyük hayalidir. Bu proje hayata geçtiği zaman şehrin göbeğinde kalan Form kavşağı da tanınamayacak şekilde değişecektir. Ve bir küçük gibi görünen detay daha Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanı olduktan sonra ilk defa bir ilçe belediyesini yani Meram Belediyesini hizmete açmıştır. Meram’la da ilgili bazı güzel detaylara şimdilik sonraya bırakırken Fatma Toru’nun Külliye’deki yeri bir kez çok net görülmüştür.

ERDOĞAN ÇOCUKLARINI VE TORUNLARINI

KELEBEKLER VADİSİ’NE GETİRECEK

Cumhurbaşkanının Konya programı çok geniş bir şekilde şehre yayılmıştı. Mesela Emine Erdoğan ve Sare Davutoğlu yani first ladyleri ağırlamak Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Bey’in görevi idi. Uğur Başkan ilk defa Kelebekler Vadisi’ne gelen Emine Hanım’a burada yaptığı sunum ve anlattıkları ile hayranlık uyandırmış. Emine Hanım böyle bir yeri yurt dışında bile görmediğini söyleyerek çocuklarını ve torunlarını Kelebekler Vadisi’ne getireceğini söylemiş. Bölgede tam tamına iki saat kalan Emine Hanım gördükleri ve dinledikleri ile Selçuklu’ya bir kez daha hayran olmuş.

MEHMET BAŞKAN “MALI GÖTÜRDÜ”…

Bu program pek görünmeyen ya da arkalarda kalmayı tercih eden Karatay Belediye Başkanı Sayın Mehmet Hançerli daha uçaktan karşılamadan tutun da uğurlamaya kadar icraat olarak yine şanslı bir başkan oluyordu. Mesela Şehir Hastanesi’nin yatak sayısının artması büyümesi herhalde en çok Sayın Hançerli’yi sevindiriyordu.

 ……………

Bizim daha çok yazacaklarımız var ama yerimiz bitti bugünlük bu kadar…

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Cahilde eksik olan akıl değildir çünkü o kurnazdır, eksik olan ahlaktır

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Resmi plakalar araçların sürücüleri trafikte bir üstünlüklerinin olmadığını idrak ettikleri zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR