"Rekabet, yağlı güreşlere olan ilgiyi artırdı"

"Rekabet, yağlı güreşlere olan ilgiyi artırdı"
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Aydın:- "Yeni nesil güreşçilerimiz, yağlı güreşleri renklendiren ve seyirciyi sahaya çeken başpehlivanlardır"- "Hem ata hem peygamber sporumuz olan yağlı güreşlere olan ilgi artarak devam ediyor. Bu da bizleri mutlu ediyo

ORDU (AA) - HAYATİ AKÇAY - Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, "Yeni nesil güreşçilerimiz, yağlı güreşleri renklendiren ve seyirciyi sahaya çeken başpehlivanlardır" dedi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yağlı güreşlerin asırlardır devam ettiğini belirterek, "İnanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti devleti var olduğu sürece bu sporumuz da var olacaktır" ifadesini kullandı.

Türkiye'de son yıllarda Kırkpınar yağlı güreşlerine olan ilginin arttığına işaret eden Aydın, "Yeni nesil güreşçilerimiz, yağlı güreşleri renklendiren ve seyirciyi sahaya çeken başpehlivanlardır. Türkiye'de çok başarılı güreşçilerimiz var. Federasyon olarak hepsini yakinen takip ediyoruz" diye konuştu.

Aydın, güreşçilerin çok profesyonelce çalıştığını ve özellikle Kırkpınar'a çok büyük hazırlıklar yaparak gittiklerini dile getirerek şunları kaydetti:

"Kırkpınar yağlı güreşlerinde çok büyük rekabetin olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle son yıllarda artık kimin başpehlivan olacağı pek bilinmiyor. 7-8 tane başarılı başpehlivanımız var. Dolayısıyla burada rekabet de var. Bu rekabet de yağlı güreşlere olan ilgiyi artırdı. Bakıldığı zaman bu güreşçilerimizin arasında kimin başpehlivan olacağı belli olmadığından maçlar çok daha zevkli hale geliyor. Güreşlere olan ilgi 7'den 70'e artmış durumda. Türkiye'de son yıllarda yağlı güreşleri izleyen seyirci sayısı 3-4 kat arttı."

Yaşanan rekabetin yağlı güreş müsabakalarını canlandırdığını ve hareketlendirdiğini anlatan Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir dönem Kırkpınar yağlı güreşlerinde kimin başpehlivan olacağı önceden az çok tahmin edilebiliyordu. Artık bu algı yok. Kimin önceden başpehlivan olacağı hiç belli olmuyor. Bir bakmışsınız bu yıl farklı bir isim kazanmış, bir bakmışsınız seneye başka bir isim kazanmış. Şunu net söyleyebilirim ki güreş seyircisi güreşi çok yakın takip ediyor. Dolayısıyla milletimiz bu spora sahip çıktı. Hem ata hem peygamber sporumuz olan yağlı güreşlere olan ilgi artarak devam ediyor. Bu da bizleri mutlu ediyor. İnşallah böyle de devam edecektir."

Aydın, Türkiye'de birçok sporda seyirci sayılarının çok az olduğunu ancak ülke genelinde seyirci sayısı artan sporun başlarında yağlı güreşin geldiğini sözlerine ekledi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.