Uğur Özteke

Uğur Özteke

Rektör Şeker ve Ekibinin Özgüveni

Rektör Şeker ve Ekibinin Özgüveni

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker Hoca bir yıl aradan sonra Dedeman Otel’de tüm basın mensupları ile bir araya geldi. Anlaşılıyordu ki Muzaffer Hoca bu “Basın Buluşmaları”nı geleneksel hale getirecek.

Rektör Hoca’nın yaptığı açıklamaları haber sayfalarında geniş geniş okuma fırsatını bulacaksınız. İzninizle biz yine bu toplantının detaylarına kısaca bir göz atalım.

Her şeyden önce Muzaffer Hoca çıtayı her gün bir kat daha yükseltiyor. Yani bunu dünkü basın toplantısına bakarak söylemiyoruz.

Mesela biz Rektör Hoca ile geçen haftada Ankara’da birlikte idik. Hoca’nın burada Bakanla, vekillerle, Başkent bürokrasisi ile ilişkilerinde gözlemlediğimiz rahatlığı, konuşmalarından mimliklerine kadar yansıyordu.

Yani o ilk günlerdeki çalkantılı dönemden bugüne en başta Rektör Hoca rahatlamış ve treni rayına oturtmuştu.

A takımı her geçen gün güç tazeliyordu. Hemen ayaküstü sohbetlerindeki izlenimimizden şunları rahatça söyleyebiliriz ki; rektör yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Prof. Dr. Muhsin Kar ve Prof. Dr. Tahsin Yüksek hocalar, Genel Sekreter Doç. Dr. Zekeriya Mzırak, Meram Tıp’ın Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı’dan Mustafa Sabri Ak Bey’e kadar hocanın tüm ekibinin davranış biçimi bile değişmişti. (Bu arada isimlerini yazmayı unuttuğum hocalardan ve ekipteki kişilerden de özür dilerim)

Tabii Muzaffer Hoca’nın, Konya kamuoyuna da müjdeleri vardı. Mesela Hukuk Fakültesi hem de lisans ağırlıklı eğitim verecek olan lisansüstü ağırlıklı olarak hoca yetiştirecek Hukuk Fakültesi’nin onayı YÖK’ten çıkmıştı.

Hoca yine Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Bey’den gelen talep doğrultusunda kurulacak olan Erbakan Müzesi için de ihale sürecinin tamamlandığını ayrıca tamamlanmış olan bir hastane projesinin de söz konusu olduğunu müjdeliyordu.

Hedeflerinin 35 bin öğrenci olduğunu, fiziki yapılanmanın hızla devam ettiğini ortak dersliklerin bu ay içerisinde tamamlanmış olacağını, yeni Diş Hekimliği hastanesini, şehir ekonomisine katkıyı tek tek ayrıntılı bir şekilde açıklayan Muzaffer Hoca’yı dinlerken en başta bu yapılan yeni binaların alt yapısının tam ve eksiksiz olarak hazır olup olmadığından endişe ediyordum.

İnşallah yeni kampüs bölgesindeki o muhteşem derslikler devreye girdikten sonra Konya’ya da yağmur kar düştükten sonra Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüksek puanlı kaliteli öğrenciler şehir adına yüzümüzü kızartacak görüntüler ile karşılaşmaz diye düşünüyorum.

Bugün artık başka konulara değinmek istemiyorum.

Çünkü dün güne Şeker Hoca’nın ve ekibinin yüksek pozitif enerjisi ile güne başlayıp huzurlu ve gelecek adına ümit dolu idim.

Eğitimsiz bir şey olmayacağını artık bu ülkenin tüm kesimleri anlamış durumda.

İnşallah eğitimin en önemli iş olduğuna hepimiz yürekten inanırız.

Ama teknoloji bu kadar gelişmiş iken Konya eğitimini de ana sınıfı kreşinden tutun da yüksek öğretime kadar kimse bana iyi ve başarılı olduğunu Allah rızası için söylemesin.

Kağıt üzerinde bunu söyleyip savunanları inan Allah taş yapar.

Onun için herkes üzerine düşen görev en iyi şekilde yaparsa bu şehirde bu ülkede yaşayan her kes en iyisi olur.

Buna da yürekten inanıyoruz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Akıl padişahı kafesi kırdı mı, kuşların her biri bir yöne uçar

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Görevimizi adam gibi yapıp aldığımız parayı gerçekten hak ettiğimiz zaman ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR