Renault e.dams, Formula Visa Paris ePrix yarışında iddialı

Renault e.dams, Formula Visa Paris ePrix yarışında iddialı
İSTANBUL (AA) - Renault e.dams, Formula E Visa Paris ePrix yarışını kazanmayı hedefliyor.Şirketten yapılan açıklamaya göre, Renault e.dams, FIA Formula...

İSTANBUL (AA) - Renault e.dams, Formula E Visa Paris ePrix yarışını kazanmayı hedefliyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Renault e.dams, FIA Formula E Şampiyonası’nın 23 Nisan Cumartesi günü Paris’te yapılacak Formula E Visa Paris ePrix yarışını kazanmayı hedefliyor. Yarış ilk kez Paris sokaklarında gerçekleştirilecek. 2015/2016 sezonunun yedinci ayağı olan Paris ePrix, 14 viraj ve saat yönünde bir konfigürasyon içeren Les Invalides bölgesi etrafında sokak pistine sahip bulunuyor.

California Long Beach’de Nico Prost’un yarışı 11'inci Sebastien Buemi’nin ise 16'ncı bitirmesine karşın, Renault e.dams takım şampiyonasında liderliğini sürdürüyor.

Elektrikli araç teknolojisinde öncü markalardan Renault için Paris ePrix yarışı özel önem taşıyor. Renault-Nissan ortaklığı 2009 yılında elektrikli araçlara yoğun yatırım yapan ilk üreticiydi. Fransa’da trafikteki elektrikli araçlardan yarısından fazlası Renault markasına ait bulunuyor.

Renault, ZOE, Twizy, Kangoo ve Fluence Z.E. dahil yenilikçi elektrikli araçlar yelpazesini geliştirmek için Formula E’ye katılıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.