Rezervasyonlar Doğu Karadeniz'de yüzleri güldürüyor

Rezervasyonlar Doğu Karadeniz'de yüzleri güldürüyor
Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan Doğu Karadeniz'de yaz rezervasyonlarının yoğunlaşması, sezonun iyi geçeceği umudunu artırıyor- TÜRSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Gürkök: - "Rezervasyonlarımız Nisan ayının 10'undan itibaren

TRABZON (AA) - MELTEM YILMAZ - Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi, kültürel ve sportif aktivitelerle de her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist ağırlayan Doğu Karadeniz'de yaz sezonu için yapılan rezervasyonlar yoğunlaştı.

Ilıman iklimi, turistik pansiyonları ve yöresel lezzetleriyle dikkati çeken Doğu Karadeniz, iş ve şehir yaşantısının stresinden uzaklaşmak isteyenlerin tercih ettiği yerlerin başında geliyor.

Ziyaretçilerine doğa turizmine yönelik pek çok alternatifi sunarak yerli ve yabancı turistlerden ilgi gören Doğu Karadeniz, yapılan rezervasyonlara göre yeni turizm sezonunu güzel ve dolu geçirecek.

Doğu Karadeniz Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz'in birçok önemli turizm değerine sahip olduğunu söyleyerek "Türkiye'de olduğu gibi bölgemizde de turizm son yıllarda çok önemli bir sektör oldu. Bu kapsamda da ilimizde turizmi geliştirmek ve turizm pastasından daha fazla pay alabilmek için çalışmalar yapmaktayız." dedi.

Gürkök, turizmi ilçelere yaymak adına da çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını ifade ederek "Bu kapsamda alt yapı çalışmalarımızı ve projelerimizi tamamladıktan sonra bizler üzerimize düşen görevleri yapacağız. O nedenle gelecek vadeden ilçelerimizi de turizm noktasında harekete geçirme gayreti içerisindeyiz." diye konuştu.

- "Yeni turizm sezonundan umutluyuz"

Türkiye'de son yıllarda bazı talihsiz olaylar yaşandığını da belirten Gürkök, şöyle devam etti:

"Ülke genelinde turizm, bu olaylardan etkilendi ama bölgemizin bu durumu teğet geçeceğini düşünüyorum. Sektörün dinamik çalışmasıyla gerek Kültür ve Turizm Bakanımız Mahir Ünal'ın gerekse Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun aldıkları kararlar ve verdikleri desteklerle bu durumu kısa zamanda atlatacağımızı umuyorum. Turizm sezonu bitiminden sonra sektör hızını hiç kesmedi, çalışmalara devam etti. Bu anlamda da birçok acente ile turizm fuarlarına katıldık. Önce Türkiye içinde ardından da yurt dışında fuarlara katılarak bölgemizi ve ülkemizi tanıttık. Şu anda da tanıtım faaliyetlerimiz devam ediyor."

Gürkök, yeni sezondan umutlu olduklarına işaret ederek şunları söyledi:

"2016 turizm potansiyeline baktığımızda beklentilerimiz genellikle Körfez ülkeler ve iş pazarından oluşmakta. İran pazarı ilk hedef pazarımız. Nevruz tatilinde bize epey nefes aldırdı. Yeni turizm sezonunda 2016 ile ilgili programımızı yaptık ve rezervasyonlarımızı almaya başladık. Rezervasyonlarımız nisan ayının 10'undan itibaren yoğunlaştı ve bu yoğunluk artarak devam ediyor. Bu kapsamda da yeni turizm sezonunun güzel geçeceğine inanıyoruz."

- "Ekim ayına kadar yoğun taleple karşılaşacağız"

Turizmde ulaşımın önemine de değinen Gürkök, şunları kaydetti:

"Ulaşım, turizm potansiyelini artırmak açısından son derece önemli. Bölgemize uçak seferleri, birçok ülkeden direkt olarak gelirse ve sayısı çoğalırsa bölge turizmine o kadar katkısı olacağına inanıyorum. Bu kapsamda da çalışmalarımız devam ediyor. Mayıs ayından itibaren değerlendirme yaparsak sezonun iyi geçeceğini ve ekim ayına kadar yoğun taleple karşılaşacağımızı düşünüyorum. Biz hizmet sektörüyüz ve hizmetimizi en iyi şekilde yapıp bölgemize gelen yerli ve yabancı turistlerimizi, bölgemizden gülen yüzlerle uğurlayacağız."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.