Ribat Gazze'ye 140 bin lira nakdi yardım yaptı

Ribat Gazze'ye 140 bin lira nakdi yardım yaptı
Ribat Gazze'ye 140 bin lira nakdi yardım yaptı

Ribat Eğitim Vakfı ülkemizin bir çok yerleşim merkezinde Ramazan boyunca insani yardım, iftar programları gibi etkinliklerle yardıma muhtaç insanlara Ramazan coşkusunu yaşatırken, Gazze, Moro, Sudan başta olmak üzere mazlum coğrafyalara da Ramazan coşkusunu taşıyor.

Ribat Eğitim Vakfı'nın yurt dışındaki insani yardım programlarını organize eden Ribat İnsani Yardım Derneği, bu Ramazan ayında da Gazze'yi yalnız bırakmadı.

Ramazan ayının hemen başında, Ribat'ın başlattığı, "Gazze'ye Bir Damla Umutta Sen Ol" projesi kapsamında Gazze de 400 aileye gıda paketi yardımı yapılırken, 2 su arıtma tesisinin yapım çalışmalarına da başlandı.

Yine bu proje çerçevesinde, Ribat İnsani Yardım Derneği zalim İsrail'in saldırılarında evleri yıkılan ve 250 bin kişinin sokaklarda yaşam mücadelesi verdiği  Gazze'ye 140 bin TL nakit bağış yaptı.

Ribat Eğitim Vakfının Aşevindeki konferans salonunda yapılan programla Gazze adına bağışı teslim alan Filistin Halkı Dostları Derneği Başkanı Muhammet Afifi, Ribat İnsani Yardım Derneğine ve bağışçılara teşekkür etti.

"Türk halkının bu emsalsiz bağışları ile Gazzeli kardeşleriniz bu mübarek ayda rahat bir nefes almış olacaklar. Ayrıca Ribat İnsani Yardım Derneğinin açacağı su arıtma tesisi ile de Gazze'deki kardeşlerimiz çifte bayram yaşayacaklar." diyen Mehmet Afifi, Gazze'deki İsrail zulmünün her geçen gün arttığını da ifade etti.

Programda kısa bir açıklama yapan Ribat İnsani Yardım Derneği Başkanı Seyit Duman'da, başta Gazze olmak üzere bu mübarek Ramazan günlerinde zalimlerin zulmü yüzünden Ramazan coşkusunu yaşayamayan Mazlum Coğrafyaların hüzünlü Müslümanlarına Ribat olarak her türlü yardımı yapacaklarını ifade etti.

 

Konuşmaların sonunda, Filistin Halkı Dostları Derneği Başkanı Muhammet Afifi'ye Gazze'ye ulaştırılmak üzere 140 Bin Liralık çek teslim edildi. 

Diğer taraftan Ribat Eğitim Vakfı'nın yurt içi iftar bedeli 7 TL, yurt dışı iftar bedeli ise 5 TL olarak belirlendi.

Ramazan ayı boyunca, www.ribatinsaniyardim.org ile www.ribatasevi.org internet sitelerinden online bağış yapılabilecek.

Ayrıca 0332 350 79 79 ve 444 42 18 telefon numaralarından da irtibata geçilerek hem banka hesap numaralarına, hem de makbuz karşılığında nakit olarak yardımlar yapılabiliyor. 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.