Rio'da "takım" olabilmek için son şans

Rio'da "takım" olabilmek için son şans
2016 Rio Olimpiyatları'na katılım mücadelesi devam ederken Türkiye, takım sporlarındaki şansını basketbolda arayacak

2016 Rio Olimpiyatları'na katılım mücadelesi devam ederken Türkiye, takım sporlarındaki şansını basketbolda arayacak.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde 5-21 Ağustos tarihlerinde yapılacak büyük organizasyona bugüne kadar 16 olimpik branşta 78 sporcuyla kota alan Türkiye'nin takım sporlarındaki son umudu ise basketbol oldu.

Hentbol, voleybol, hokey ve futbol branşlarında Rio yolu kapalı olan Türk sporunda, basketbolda ise hem erkekler hem de kadınlarda kota elemeleri yapılacak.

Kadın Milli Takımı, 13-19 Haziran'da Fransa'da, Erkek Milli Takımı ise 4-10 Temmuz'da Filipinler'de yapılacak olimpiyat elemelerinde, kota mücadelesi verecek.

Kadınlarda ilk rakipler Kamerun ve Arjantin
Fransa'nın Nantes kentinde 13-19 Haziran'da yapılacak elemelerde Kadın Milli Takımı, B Grubu'nda Kamerun ve Arjantin ile mücadele edecek. 4 grupta 12 takımın yer aldığı elemelerde, gruplarında ilk 2 sırayı alanlar çeyrek finale yükselecek.

Yarı final ve final maçlarının ardından birinci olan takım, Rio'ya gitme hakkı kazanacak. Türkiye, gruptaki ilk maçını 14 Haziran'da Arjantin, 2. maçını ise 15 Haziran'da Kamerun ile yapacak.

Kadınlarda A Grubu'nda Küba, Yeni Zelanda ve Fransa, C Grubu'nda Nijerya, Belarus ve Güney Kore, D Grubu'nda Venezuela, İspanya ve Çin yer alıyor.

Erkek Takımı, Senegal ve Kanada ile karşılaşacak
Erkek Milli Takımı ise 4-10 Temmuz'da Filipinler'i başkenti Manila'da kota mücadelesi verecek. Ay-yıldızlı ekip, A Grubu'nda Senegal ve Kanada ile karşılaşacak. 2 grupta 6 takımın yer aldığı elemelerde, B Grubu mücadelesi, Fransa, Yeni Zelanda ve Filipinler arasında geçecek.

Gruplarda ilk 2 sırayı alan takımlar yarı finale yükselecek. Yarı final ve final maçlarının ardından birinci olan ekip, 2016 Rio Olimpiyatları'na vize alacak.

Türkiye, gruptaki ilk maçını 5 Temmuz'da Kanada, 7 Temmuz'da ise Senegal ile yapacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.