'Rio'ya gidemediğimiz için çok üzgünüz'

'Rio'ya gidemediğimiz için çok üzgünüz'
Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mutlugil, kadın voleybol takımının en önemli hedefinin 2016 Rio Olimpiyatları'na katılmak olduğunu ancak bunu başaramadıklarını belirterek, "Rio'ya gidemediğimiz için çok üzgünüz." dedi

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, Türk voleybolunun erkek ve plaj branşlarında gelişiminin devam ettiğini belirterek, "Bayan voleybolunda maalesef olimpiyat bizi hedefimizden saptırdı. Daha fazla çalışarak yeni jenerasyonları hızla yerleştirip 4 ve 8 senelik periyotlar halinde takımlarımızı oluşturmak durumundayız" dedi.

Mutlugil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, voleybol liglerinde seviyenin her geçen yıl yükseldiğini ve geride kalan sezonda heyecanının üst düzeyde yaşandığını kaydetti.

Geçen yıl uygulamaya konulan Görüntülü Değerlendirme Sistemi'nin bu yıl final grubunun yanı sıra klasman ve baraj etaplarında da kullanıldığını hatırlatan Mutlugil, "Hatta dünyada ilk kez, 2. Lig'de yarı final ve final maçlarında da kullanarak bir ilke imza attık. İstenmeden de olsa maç sonuçlarına etki edebilen hakem hatalarını en alt seviyeye indirerek kulüplerimizin yatırımlarının heba olmamasına, hedeflerine ulaşabilme mücadelesi yaparken haksızlığa uğramamalarına yardımcı olmuş olduk." diye görüş belirtti.

Özkan Mutlugil, kadın voleybol takımının en önemli hedefinin 2016 Rio Olimpiyatları'na katılmak olduğunu ancak bunu başaramadıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rio'ya gidemediğimiz için çok üzgünüz. Maalesef olimpiyat elemesinde başarılı olamadık. Olimpiyatlara katılım için Avrupa kıtasının kotası bir tane düştü, diğer kıtaların kotalarında artış oldu. Ev sahibi olduğumuz Ankara'daki turnuvada maalesef çok kötü oynadık. Şimdi 2020 ve 2024 olimpiyatlarını planlayacağız."

Genel olarak erkek ve plaj voleybolunda gelişim içinde olduklarını aktaran Mutlugil, "Bayan voleybolunda maalesef olimpiyat bizi hedefimizden saptırdı. Daha fazla çalışıp yeni jenerasyonları hızla yerleştirip 4 ve 8 senelik periyotlar halinde takımlarımızı oluşturmak durumundayız." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.