Rıza Kayaalp Altın Madalya İçin Mindere Çıkacak

Rıza Kayaalp Altın Madalya İçin Mindere Çıkacak
2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda erkekler grekoromen stil 130 kiloda mindere çıkan milli güreşçi Rıza Kayaalp, yarı finalde Alman Eduard Popp'u teknik üstünlükle mağlup ederek finale kaldı

RIO DE JANEIRO (AA) - 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda erkekler grekoromen stil 130 kiloda milli güreşçi Rıza Kayaalp, yarı finalde Alman Eduard Popp'u teknik üstünlükle mağlup ederek finale kaldı.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'da düzenlenen erkekler grekoromen stil 130 kilo güreş müsabakalarında, Türkiye'nin en büyük madalya umutları arasında yer alan milli güreşçi Rıza Kayaalp, yarı finalde Alman Eduard Popp ile maça çıktı.

Madalyayı garantiledi

Kayaalp, rakibini teknik üstünlükle yenerek finale yükseldi ve madalyayı garantiledi. Milli güreşçi, altın madalya için finalde Kübalı Mijain Lopez Nunez ile akşam seansında karşılaşacak.

Seribaşı olması nedeniyle ilk turu pas geçen Kayaalp, ikinci turda Venezuelalı Erwin Jose Caraballo Cabrera'yı teknik üstünlükle, çeyrek finalde ise Azerbaycanlı Sabah Shariati'yi tuşla mağlup ederek yarı finale kalmıştı.

Muhabir: Doğa Kırmızıoğlu

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.