Robot Meraklıları İzmir'de Buluştu

Robot Meraklıları İzmir'de Buluştu
Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen robot meraklıları İYTE gerçekleştirilen IZTECH Roboleague etkinliğinde bir araya geldi

İZMİR (AA) - İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünün (İYTE) düzenlediği "IZTECH Roboleague" etkinliği, Türkiye'nin değişik bölgelerinden robot meraklılarını bir araya getirdi.

Enstitünün makine mühendisliği binasındaki etkinlikte, robot, endüstriyel otomasyon, teknoloji, mekatronik, elektronik ve makine alanlarında faaliyet gösteren firmalar ile buna ilgi duyan geliştiriciler görüş alışverişinde bulundu. Etkinlikte, "Klasik robot yarışları" ve "Tasarla-Yap-Yarıştır" olmak üzere iki ana kategoride robot yarışları gerçekleştirildi. Robotlar kadar yarışmacıların dayanıklılık, yaratıcılık ve tecrübelerinin de yarıştığı "Tasarla-Yap-Yarıştır" kategorisinde katılımcılar, ara vermeksizin 24 saat içinde taslak robot yaptı.

Klasik robot yarışlarında ise çizgi labirent, çizgi izleyen, mini sumo, çoklu mini sumo, arazi ve serbest kategorilerinde robotlar yarıştı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği 4'üncü sınıf öğrencisi Ümit Yelken, programlarda düzenlenen yarışmalarla mühendislik mesleğine bakış açılarının değerlendirildiğini, kısıtlı malzemelerle kısıtlı zamanda robot üretmeye çalıştıklarını kaydetti.

Yelken, "Yarışmada aklınızı çalıştırmanızı bekliyorlar. Sizden bugüne kadar aldığınız eğitimi ortaya çıkarmanızı ve pratik çözümler üretmenizi istiyorlar. 24 saatte neler yapabileceğimizi göstermemizi bekliyorlar. İşin sonunu getirip getiremeyeceğimizi ölçüyorlar. İleride bir sıkıntıyla karşılaştığımızda nasıl bir çözüm üreteceğimizi görmek istiyorlar. Bunların hepsini bir aşamada test ediyorlar. Biz de burada becerilerimizi ortaya koymaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Yarışmaya Bursa'dan katılan Özel Bursa Kültür Okullarında okuyan Mücahit Efe, öncelikle robotların yazılımını ve mekaniğini öğrendiklerini, daha sonra da bu 2'sini birleştirerek robot üretmeye çalıştıklarını ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.