Roketlerin hedefi olan Kilis’te ölüm sessizliği

Roketlerin hedefi olan Kilis’te ölüm sessizliği
IŞİD’in roketli saldırılarına hedef olan Kilis’te, vatandaşların büyük bölümü çevre illerdeki akrabalarının yanına giderken kentte 3 gündür internet hizmeti de verilmiyor.

18 Ocak tarihinden itibaren IŞİD’in roketlerine hedef olan Kilis’’te, 21 kişi hayatını kaybederken, 80 kişi ise yaralandı. Hergün roketlerin isabet ettiği kentte Kilislilerin büyük bölümü çevre illerdeki akrabalarının yanına gitmesi nedeniyle kent sessizliğe büründü. Esnafların yüzde 70’i iş yerlerini kapatırken, 3 gündür Kilis merkeze GSM şirketleri ile internet sağlayıcılar tarafından internet verilmiyor. Gün çok sayıda özel banka işlem yapmayarak bankaları açmazken internet olmadığı için vatandaşlar eczanelerden ilaçlarını alamıyor. İnternet olmadığı içi alış veriş yapmak isteyen vatandaşlar kredi kartı pos cihazları da çalışmadığı için mağdur olmuş durumda., Kilis merkezindeki caddelerde nerede ise insan görmek imkansız hale gelirken, halkın roketler konusunda endişeli bekleyişi sürüyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.