'Rolünün etkisinden çıkamadığını söyleyen oyuncu psikoloğa gitsin'

'Rolünün etkisinden çıkamadığını söyleyen oyuncu psikoloğa gitsin'
Oyuncu Orhan Kılıç, "Bazı oyuncular kötü rolleri canlandırdığında rolün etkisinden çıkamadıklarını söylüyorlar. Rolünün etkisinden çıkamadığını söyleyen insan psikoloğa gitsin, kendini tedavi ettirsin." dedi

Oyuncu Orhan Kılıç, "Bazı oyuncular kötü rolleri canlandırdığında rolün etkisinden çıkamadıklarını söylüyorlar. Rolünün etkisinden çıkamadığını söyleyen insan psikoloğa gitsin, kendini tedavi ettirsin." dedi.

Tiyatro Keyfi’nin sahnelediği "Ted Bundy" oyunu hakkında AA muhabirine açıklamada bulunan oyuncu Orhan Kılıç, Kosta Kortidis'in gerçek bir seri katilin hikayesinden yola çıkarak yazdığı ve dünyada ilk kez tiyatro sahnesine Türkiye'de taşınan oyunun dünya prömiyerinin 12 Nisan'da gerçekleştiğini anlattı.

Kılıç, şöyle konuştu:

"Oyunumuzun yazarı Kosta Kortidis bence gelecekte Türkiye'nin mihenk taşlarından olacak birisi. Kendisi sıra dışı işler yazmak istiyor ve ülkemizde de yaşanan kadın cinayetlerine takılmış, sonra insanlar karşı cinse nasıl bu kadar kötü davranabiliyor diye araştırırken seri katil Ted Bundy ile karşılaşıyor."

"Ted Bundy"nin daha önce üçüncü sınıf oyuncularla filminin çekildiği ve ilgi görmediği bilgisini aktaran Kılıç, oyunun dünyada ilk kez Türk yazar Kortidis tarafından yazılmasından gurur duyduğunu belirtti.

Kılıç, oyunda seri katil "Ted Bundy" karakterini canlandırdığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Canlandırdığım rol çok kötü bir karakter. Bazı oyuncular kötü rolleri canlandırdığında rolün etkisinden çıkamadıklarını söylüyorlar. Rolünün etkisinden çıkamadığını söyleyen insan psikoloğa gitsin, kendini tedavi ettirsin. Bu bizim işimiz, hatta sahneye çıkmadan önce gırgır, şamata yapıyoruz. Sahnede bir oyun oynadığımızı biliyoruz. Rolün etkisinden çıkamadığını söyleyen oyunculara inanmıyorum, bu magazinsel bir söz, ben profesyonel bir oyuncuyum. Rolümü yapar, ceketimi giyer evime giderim."

Kılıç, "Oyunculuk demek kontrol demek." düşüncesini paylaşarak, "Ne oynarsan oyna, Ted Bundy'den daha sapık bir adamı oyna istersen, hep kontrol altında olacaksın. Kendini sahnede kaybetmek diye bir şey olamaz, bu amatörlük olur." açıklamasında bulundu.

Oyun, 19 Mayıs'ta Borusan Oto Dolmabahçe Sahne'de, 20 Mayıs'ta Ankara Cepa AVM içinde yer alan Campus Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.

Ted Bundy hakkında
Oyun, hepsi annesine ve eski sevgilisine benzeyen kurbanlarını öldürdükten sonra tecavüz eden Ted Bundy'nin celladıyla geçirdiği son bir saati gözler önüne seriyor. Metnini Kosta Kortidis yazdığı oyunun dekor ve kostümü Murat Gülmez, ışık tasarımı Yüksel Aymaz’a ait. Oyunda sahneye yansıtılan filmlerin yönetmeni ise Tayfun Dinçer. Oyunun yönetmenliğini Nesimi Kaygusuz üstleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.