Roma Açık Tenis Turnuvası

Roma Açık Tenis Turnuvası
- Erkeklerde seribaşı raketler fire vermezken, kadınlarda 5 seribaşı raket birden elendi

ROMA (AA) - Roma Açık Tenis Turnuvası’nda erkeklerde seribaşı raketler tur atlarken, kadınlarda seribaşı raketler Angelique Kerber, Victoria Azarenka, Simona Halep, Petra Kvitova ve Roberta Vinci turnuvaya veda etti.

Başkentte Foro Italico Spor Kompleksi'ndeki toprak kortlarda oynanan, erkeklerde 4 milyon 300 bin, kadınlarda ise 2 milyon 399 bin avro ödüllü turnuvaya ikinci tur maçlarıyla devam edildi.

Yıldız raketlerin peş peşe boy gösterdiği turnuvanın 4. gününde, erkeklerde dünya 1 numarası Sırp raket Novak Djokovic, Fransız rakibi Stephen Robert karşısında zorlansa da 7-5’lik iki setle korttan 2-0 galip ayrılarak adını 3. tura yazdırdı.

2 numaralı seribaşı Büyük Britanyalı Andy Murray de Kazak raket Mikhail Kukushkin’i 6-3’lük iki setle 2-0 mağlup ederek, üst tura yükseldi.

3 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer ise Alman Alexander Zverev’i 6-3 ve 7-5 ile 2-0 yendi ve 3. tura çıktı.

Roma Açık Tenis Turnuvası’nı en çok kazanan isim olan 5 numaralı seribaşı İspanyol tenisçi Rafael Nadal da Alman rakibi Philipp Kohlschreiber’i 6-3’lük iki setle 2-0 ile geçerek tur atladı.


- Kadınlarda seribaşı raketler döküldü

Erkeklerde sürpriz yaşanmazken, kadınlarda önemli raketler ikinci turda Roma’ya veda etmek durumunda kaldı. 2 numaralı seribaşı Alman Angelique Kerber, Kanadalı Eugenie Bouchard’a 1-6, 7-5 ve 5-7’lik setlerle 2-1 yenilerek elendi.

4 numaralı seribaşı Belaruslu Victoria Azarenka, Rumen Irina Begu’ya 6-3 ve 6-2’lik setlerle 2-0 kaybetti ve ikinci turu geçemedi.

5 numaralı seribaşı Çek Petra Kvitova, ABD’li Madison Keys karşısında maçı 6-3 ve 6-4’lük setlerle 2-0 kaybetti ve elenmekten kurtulamadı.

6 numaralı seribaşı Rumen Simona Halep, Avusturalyalı Daria Gavrilova’ya 3-6, 6-4 ve 6-3’lük üç set sonucunda 2-1 kaybetti.

7 numaralı seribaşı İtalyan Roberta Vinci de seyircinin desteğine rağmen Büyük Britanyalı Johanne Konta’ya 6-0 ve 6-4’lük setlerle 2-0 yenilerek turnuva dışında kaldı.

Kadınlarda 3 numaralı seribaşı İspanyol Garbine Muguruza ise diğer seribaşı raketlerin aksine sürprize izin vermedi. Muguruza, Rus Ekaterina Makarova’yı 6-1 ve 6-0 ile zorlanmadan geçerek 3. tura yükselmesini bildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.