Ronaldo ve Ibrahimovic rekor peşinde

Ronaldo ve Ibrahimovic rekor peşinde
Portekiz'in yıldız futbolcusu Ronaldo ile İsveç'in deneyimli ismi Ibrahimovic, 15. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda gol atmaları halinde turnuva tarihine adlarını yazdıracak

Portekiz'in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo ile İsveç'in deneyimli ismi Zlatan Ibrahimovic, 15. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) gol atmaları halinde turnuva tarihine adlarını yazdıracak.

Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonaya dünyanın en iyi golcüleri arasında yer alan Ronaldo ile Ibrahimovic arasındaki rekabet damga vuracak.

Turnuvanın favori takımları arasında yer alan Portekiz'in Real Madridli yıldızı Ronaldo ile İsveç'in kaptanlığını üstlenen deneyimli golcü Ibrahimovic, takımlarının başarısının yanı sıra bireysel rekorlarını geliştirmek için sahaya çıkacak.

3 turnuvada da gol attılar
Kariyerlerinde çıktıkları önceki 3 Avrupa Şampiyonası'nda da gol atma başarısını gösteren iki yıldız, bu turnuvada da fileleri havalandırarak aynı başarıyı 4. kez tekrarlayan ilk futbolcu olmaya çalışacak.

Ronaldo, milli takımıyla 2 maça daha çıkması halinde Portekiz formasını en fazla giyen eski yıldız futbolcu Luis Figo'nun unvanını ele geçirecek. Tecrübeli futbolcu, EURO 2004, 2008 ve 2012'de de mücadele etmişti.

Ronaldo gollerine 2004'te başladı
Milli formayla çıktığı 126 maçta 58 gol atarak ülkesinin en golcü futbolcusu konumundaki Cristiano Ronaldo, ilk olarak Portekiz'in ev sahipliği yaptığı 2004'teki şampiyonada forma giydi.

Ronaldo, Portekiz'in grup aşamasında, turnuvayı zirvede tamamlayan Yunanistan'a 2-1 yenildiği maçta takımının tek golünü kaydetti. İkinci golünü ise aynı turnuvanın yarı finalinde Hollanda'ya karşı atan yıldız golcü, takımının o yıl finale kalmasında önemli rol üstlendi.

Ronaldo, Avusturya ile İsveç'in ortaklaşa düzenlediği EURO 2008'de ise grup aşamasında Çek Cumhuriyeti filelerini havalandırırken, Portekiz'in çeyrek finalde Almanya'ya elenmesine engel olamadı.

Real Madridli yıldız, EURO 2012'de ise grup aşamasında Portekiz'in Hollanda'yı 2-1 yendiği maçta takımının galibiyet gollerini attı. Portekiz'in Çek Cumhuriyeti'ni 1-0 yendiği çeyrek final maçında da ağları havalandıran Ronaldo, takımının turnuvanın son 4 takımı arasına kalmasında başrolü oynadı.

Ibrahimovic de rekor peşinde
Milli formayla çıktığı 113 maçta 62 gol atan Zlatan Ibrahimovic, İsveç'in tarihteki en golcü futbolcusu konumunda bulunuyor.

EURO 2004'te Bulgaristan ile İtalya maçlarında fileleri havalandıran 34 yaşındaki oyuncu, 2008'de Yunanistan ile İspanya ve 2012'de de Ukrayna ile Fransa'ya karşı gol atma başarısı gösterdi.

Ronaldo, Ibrahimovic ve Rooney krallık hedefliyor
Ronaldo ile Ibrahimovic arasında, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda tüm zamanların gol krallığı yarışında da rekabet bulunuyor.

Turnuvada toplamda 10 karşılaşmaya çıkan 34 yaşındaki Ibrahimovic ile 14 maça çıkan Ronaldo'nun altışar golü bulunuyor. İngiltere Milli Takımı'nın kaptanı Rooney ise 6 maçta attığı 5 golle diğer iki futbolcuyu takip ediyor.

Gol krallığı yarışında zirvede ise Fransa'da 1984'te düzenlenen şampiyonada ev sahibi takımın şampiyonluğa ulaşmasında attığı 9 golle büyük pay sahibi olan eski futbolcu Michel Platini yer alıyor.

Ronaldo, Ibrahimovic ve Rooney, söz konusu turnuvada sadece 5 maçta 9 gole ulaşan ve şampiyonada tüm zamanların en golcü oyuncusu konumundaki Platini'yi yakalamak için EURO 2016'da ter dökecek.

Turnuvanın en golcü isimleri şöyle:

9 gol: Michel Platini (Fransa)

7 gol: Alan Shearer (İngiltere)

6 gol: Zlatan Ibrahimovic (İsveç), Thierry Henry (Fransa), Patrick Kluivert (Hollanda), Nuno Gomes, Cristiano Ronaldo (Portekiz), Ruud van Nistelrooy (Hollanda).

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.