RTÜK Başkanı "Kızıl Goncalar" gerçeğini açıkladı: Görmezden gelinir miydi?

RTÜK Başkanı "Kızıl Goncalar" gerçeğini açıkladı: Görmezden gelinir miydi?
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Kızıl Goncalar dizisine gelen şikayet sayısını açıkladı.

İslam'ı ve Müslümanları hedef alan Kızıl Goncalar dizisi için şikayet yağdı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin yağan şikayetler için "Görmezden gelinemezdi" dedi.

Günler sonra açıklamalarda bulunan RTÜK Başkanı Şahin, Kızıl Goncalar ile ilgili konuştu.

Şahin, “Kızıl Goncalar dizisi ‘dakika bir gol bir’ yaptı. Bakın RTÜK 1994 yılında kuruldu. RTÜK’ün tarihi boyunca bu denli şikâyet alan yapım hatırlamıyorum. 36 bine yakın vatandaşın tepkisi görmezden gelinebilir mi? Uzmanlarımız yapımı titizlikle ele aldı. Dizideki hassas noktaları belirledik, yayıncılık ilkelerine aykırı halleri tek tek çıkardık. Hiç kimse Türk halkının millî ve manevi değerleriyle dalga geçemez. Değerlerimizi küçümseyemez. Algı oyunlarıyla vatandaşlarımızı aşağılayamaz” dedi.

"SESSİZ KALAMAYIZ"

Şahin “Bizim görevimiz RTÜK olarak vatandaşlarımızın hakkını savunan 6112 sayılı yasayı uygulamaktır. Hiç kimsenin halkın bir bölümünü hakir görmeye hakkı yoktur. Gözümüzün içine baka baka yapılanlara karşı sessiz kalmamız mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.