Emre Tanrıver

Emre Tanrıver

Ruhunuz Yeter!

Ruhunuz Yeter!

Yaklaşık 40 bin taraftarın desteğini arkasına alan Torku Konyaspor maça oldukça hırslı başladı. Tıpkı Galatasaray maçındaki gibi. İlk yarıda Beşiktaş'a top oynatmadılar. Hakemin yanlış kararına Mehmet Uslu ve Belec'in hatası da eklenince şanslı bir gol buldu Siyah Beyazlılar.Djalma'nın İsmail Köybaşı ile mücadelesinde kesinlikle faul yok. Maçtan sonra Bilic'in de dediği gibi İsmail o pozisyonda çok güçsüz kaldı. Akabinde Tolga'nın gönderdiği uzun toptaGökhan Töre,Mehmet Uslu'nun hatasını iyi değerlendirdi ve golü attı. Belec'in o golü yememesi gerekiyordu.

İkinci yarıda Djalma ve Mehmet Güven'in şutlarının ardından taraftar daha da hareketlendi. Özellikle Mehmet Güven'in direkten dönen şutu harikaydı. Tam bu dakikalardaSosa'nın attığı gol Beşiktaş'ı rahatlattı. Golden önce yine faul vardı. Veli orta sahada Ali Çamdalı'nı indirdi, dönen top gol oldu. Fakat ilk golde olduğu gibi burada da bireysel hata var. Selim gibi bir oyuncunun o topu Olcay'ın önüne bırakmaması gerekirdi. Halis Özkahya'nınTorje'ye verdiği penaltı ise kafasının gollerden önceki faul pozisyonlarında kaldığını gösteriyor.Atiba'ya gösterdiği kırmızı karta ise bir anlam veremedim. Eyyamcılığın somut bir örneği Halis Özkahya. Konyaspor ne yazık ki iki hakem hatasının yanı sıra iki bireysel hata yüzünden yine mağlup oldu. Penaltı golünden sonra beraberlik golünü de bulabilirlerdi ama şans Konyaspor'dan yana değildi.

Son 2 maçtan farklı bir Konyaspor vardı sahada pazar akşamı. Siyah ile beyaz kadar fark vardı oynanan oyunda, ortaya konulan mücadelede. Maçın ardından her iki takımın oyuncularının da yere yığılması maçın özetiydi aslında. Beşiktaş en kötü maçlarından birini oynadı, Konyaspor da en az 1 puan hak ettiği maçtan mağlup ayrıldı. Geçen hafta "11 zombi!" başlığını kullanmıştım yazımda. Bu hafta tam tersi durum vardı. Taraftara kendini affettirdi bu maçla Konyaspor. Taraftara da ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Sanki 2 maçta 10 gol yiyen kendi takımları değilmiş gibi stadı doldurdular ve 90 dakika hiç susmadılar, helal olsun. Futbolcular da uzun bir süre sonra ilk kez taraftara layık bir oyun ortaya koydu. Taraftar ve takım ruhu bütünleşti bir nevi. Konyaspor'un rakipleri zaten Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe değil. Diğer Anadolu takımlarına karşı da böyle oynasınlar kazanamayacakları maç yok.

Kadro Dışılar

Maçtan bir gün önce Hleb, Rangelov, Tolga Ünlü, Vukovic ve Özgür Özkaya'nın kadroya alınmayışı herkesi şaşırttı. Ben de şaşırdım açıkçası. Hleb ve Rangelov'un bu performanslarıyla ilk 11'de oynatılmaması gerektiğini daha önce dile getirmiştim zaten ama 18'e bile alınmamaları ilginç geldi. Menajer Seyit İçgül maçtan sonra oyuncularla ilgili bir sorun olmadığını, bunun sadece bu maç için geçerli olduğunu söyledi ama benim kafamda soru işaretleri var. En azından yedek kulübesinde olması gerekiyordu Hleb ve Rangelov'un. İşin içinde başka şeyler olabilir. Yakında çıkar meydana.

facebook.com/r1del

twitter.com/emr1del

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Emre Tanrıver Arşivi
SON YAZILAR