Rus-Arap İşbirliği Forumu

Rus-Arap İşbirliği Forumu
Filistin'in Arap Birliği Daimi Temsilciliği, Rus-Arap İşbirliği Forumu'nda "Filistin işgalinin sona ermesiyle ilgili vurguyu" memnuniyetle karşıladı

KAHİRE (AA) - Filistin'in Arap Birliği Daimi Temsilciliği, bugün Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Rus-Arap İşbirliği Forumu'nun kapanış bildirisinde yapılan "Filistin'deki işgalin son bulması gerektiği" yönündeki vurguyu memnuniyetle karşıladı.

Temsilcilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Forumun kapanış bildirisinde, Filistin-İsrail sorununun uluslararası kanunlar, Arap barış planı, iki devletli çözüm ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulması temelinde çözülmesi gerektiği üzerinde duruldu" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Taraflar, İsrail'in Filistinlilere karşı uyguladığı infazları, Filistin topraklarındaki aşırı güç kullanımını ve idari tutuklamaları kınadı. Rusya ve Arap ülkeleri, İsrail'i, kanunsuz işlerine ve Filistin topraklarındaki ihlallerine son vermeye çağırdı ve Kudüs'te özellikle Mescid-i Aksa'ya yönelik uygulamalardan duydukları derin endişeyi dile getirdi."

Temsilcilik ayrıca, bildiride İsrail'in yerleşim yeri inşaatlarının uluslararası hukuka uymadığı ve Filistin'in toprak bütünlüğünü çiğnediği yönündeki vurguya işaret etti.

Moskova'da düzenlenen foruma Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi'nin yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Ürdün, Bahreyn ve Mısır dışişleri bakanları katılıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.