Rus atletlerin kaderi 17 Temmuz'da belli olacak

Rus atletlerin kaderi 17 Temmuz'da belli olacak
- IAAF, Rus atletlerin 2016 Rio Olimpiyatları'na katılıp katılmamalarına ilişkin kararı, Viyana'da 17 Temmuz'da yapacağı toplantıda verecek

ANKARA (AA) - Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), Rusya Atletizm Federasyonuna (ARAF) bağlı sporcuların 2016 Rio Olimpiyatları'nda yer alıp almayacaklarıyla ilgili durumu, 17 Temmuz'da yapacağı toplantıda ele alacak.

IAAF'tan yapılan açıklamada, 5 Ağustos'ta başlayacak olimpiyatlarda Rus atletlerin yer alıp almayacağına ilişkin son kararın da verileceği toplantının, Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleştirileceği belirtildi.

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) tarafından görevlendirilen bağımsız komisyon, geçen yıl hazırladığı 323 sayfalık raporda Rusya'yı, sporcularını devlet desteğiyle dopinge karıştırmakla suçlamıştı. Raporda, Moskova Doping Kontrol Laboratuvarındaki görevlilerin, bin 400'den fazla doping numunesini kasıtlı olarak yok ettiği öne sürülmüştü.

Bu gelişmelerin ardından IAAF, ARAF'ın üyeliğini geçen 13 Kasım'da askıya almış ve Rus atletleri geçici olarak müsabakalardan men etmişti. WADA da Moskova Doping Kontrol Laboratuvarının akreditasyonunu askıya almıştı. WADA ayrıca, Rusya Dopingle Mücadele Ajansının faaliyetlerini sürdürmesinin uygun olmayacağını da açıklamıştı. Bu gelişmelerin ardından IAAF ve WADA'ya yasaklı maddeler üzerine yeni yasal düzenlemeler yapma konusunda reform sözü veren Rusya'ya, gereken kriterleri yerine getirmesi amacıyla süre tanınmıştı.

WADA, uluslararası standartlara uyumlu hale getirilmediği gerekçesiyle Moskova Doping Kontrol Laboratuvarının akreditasyonunun iptal edildiğini geçen hafta duyurmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.