Rus Dışişleri Bakanı Lavrov Mısır'da

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov Mısır'da
Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt, Lavrov ile bir araya geldi

KAHİRE (AA) - Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un bir araya geldiği bildirildi.

Arap Birliği'nden yapılan açıklamada, Ebu Gayt'ın, resmi temaslarda bulunmak üzere Mısır'ı ziyaret eden Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile başkent Kahire'de bir araya geldiği belirtildi.

Görüşmede, Filistin meselesi ile Suriye, Libya ve Yemen krizlerinin çözüm yolları başta olmak üzere öncelikli bölgesel ve uluslararası konuların ele alındığı, karşılıklı görüş alışverişinde bulunulduğu ifade edildi.

Rusya'nın bu ülkelerdeki krizlerin çözülmesi için pozitif bir rol oynamasını beklediklerini ifade eden Ebu Gayt, İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmelerinin yeniden başlatılması için İsrail'i müzakere masasına oturtma konusunda Rusya'nın önemli bir rolünün olduğunu vurguladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile Savunma Bakanı Sergey Şoygu, resmi ziyaret için Mısır’da bulunuyor. Şoygu’nun bugün Mısır Savunma Bakanı Sıdkı Subhi ile görüşmesi bekleniyor.

Rusya, Mısır’ın da içinde bulunduğu 6 ülke ile “2+2” görüşmeler yapıyor. Söz konusu ülkelere Rusya dışişleri ve savunma bakanları aynı anda ziyaret gerçekleştiriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.