Rus gelinler Paskalya Bayramı'nı kutladı

Rus gelinler Paskalya Bayramı'nı kutladı
MANİSA (AA) - Manisa'da yaşayan Rus gelinler, Paskalya Bayramı'nı çocuklarıyla birlikte kutladı.Rusça Konuşanlar Eğitim ve Kültür Derneğine üye Rus...

MANİSA (AA) - Manisa'da yaşayan Rus gelinler, Paskalya Bayramı'nı çocuklarıyla birlikte kutladı.

Rusça Konuşanlar Eğitim ve Kültür Derneğine üye Rus uyruklu yaklaşık 30 kadınla çocukları, Manisa Tenis Dağcılık Spor Kulübü sosyal tesislerinde bir araya geldi.

Dernek Başkanı Anastasia Özgün, gazetecilere yaptığı açıklamada, Paskalya'nın inanışlarına göre çok önemli ve anlamlı olduğuna dikkati çekerek, "Paskalya çok önemli bir bayramdır. İnanışlara göre Paskalya, Hz. İsa'nın öldükten sonra dirildiği gündür. Bu gün evlerde özel kekler yapılır. Yumurtalar boyanır ve dualar okunur. Yumurta yeniden doğuş ve yeniden yaşam anlamına gelmektedir." dedi.

Paskalya dolayısıyla tuttukları 40 günlük orucun son bulduğunu aktaran Özgün, "Oruç artık bitti ve Paskalya'yı kutluyoruz. Artık oruç yok, eğlence ve mutluluk var." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.