Rus jetinin Halep'te sahra hastanesini vurması

Rus jetinin Halep'te sahra hastanesini vurması
Arap Birliği, Halep'te Kudüs sahra hastanesine yapılan saldırıyı kınadı

KAHİRE (AA) - Arap Birliği, Rus jetinin Suriye'nin Halep kentindeki Kudüs sahra hastanesini vurmasını kınadı.

Birliğin Genel Sekreteri Nebil El-Arabi, yaptığı yazılı açıklamada Halep'teki Kudüs sahra hastanesinin bombalanmasını şiddetle kınayarak, Suriyeli sivillere karşı işlenmiş bu suçun sorumlularının cezalandırılmasını talep etti.

Arabi, Suriye'de ateşkesin sağlanması, saldırıların son bulması, saldırılardan zarar gören ve abluka altındaki bölgelere insani yardımların ulaştırılması için uluslararası çaba sarf edilmesi gerektiğini belirtti.

Birleşmiş Millletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Suriye'de saldırıların sona ermesi ve insani yardımların ulaştırılmasıyla ilgili 2268 sayılı kararının uygulanması gerektiğini vurgulayan Arabi, Arap Birliği'nin Suriye krizine barışçıl çözüm sürecine destek verdiğini kaydetti.

Rus ordusuna ait savaş uçağının önceki gün Halep'te yönetim karşıtlarının denetiminde yer alan Sukeri semtindeki Kudüs sahra hastanesine düzenlediği hava saldırısında aralarında Halep'teki tek çocuk doktorunun da bulunduğu 30 kişi yaşamını yitirmiş, 62 kişi yaralanmıştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.