Rus pilotu öldürdüğü iddia edilen Çelik'in tahliyesine karar verildi

Rus pilotu öldürdüğü iddia edilen Çelik'in tahliyesine karar verildi
İzmir'de "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlamasıyla tutuklanan ve düşürülen Rus uçağın pilotunu öldürdüğü yönündeki açıklamaları basına yansıyan Çelik'in de aralarında bulunduğu 7 sanık hakkında tahliye kararı verildi

Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus uçağın pilotunu öldürdüğü yönündeki açıklamaları basına yansıyan Alparslan Çelik'in de aralarında bulunduğu 17 kişinin "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlamasıyla yargılandığı davada, tutuklu 7 sanığın tahliyesine karar verildi.

İzmir 27. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Alparslan Çelik, Asil Tırnova, İsmail Demir, Murat Gezer, Fatih Arda, Mustafa Develi, Bayram Karaaslan ile avukatları katıldı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı duruşmaya sanıklar çelik yelek giydirilerek getirildi.

Sanıkların ifadelerine geçilmeden önce avukatları, müvekkillerinin bazı ifadelerinin gizlilik içerebileceği için güvenlik açısından duruşmanın basına kapatılmasını talep etti.

Hakim Fuat Şenoğlu, duruşmanın gazeteciler tarafından izlenmesine, ancak sanıkların milli güvenliğe dokunabilecek açıklama ve beyanlarının yayınlanmasının yasaklanmasına karar verdi.

Sanıkların savunmalarının ve avukatlarının tahliye taleplerinin alınmasının ardından hakim, tutuklu sanıkların yurtdışına çıkış yasağı konularak tahliye edilmesine karar vererek davayı erteledi.

Duruşma sonrası gazetecilere açıklama yapan sanık avukatları, 95 günlük tutukluluk sürecinin ardından müvekkillerinin tahliye edilmesine sevindiklerini, kararın sürpriz olmadığını, dava sonunda ise beraat etmelerini beklediklerini kaydetti.

Olay
İzmir'in Karabağlar ilçesindeki bir lokantada silahlı kişiler olduğu yönündeki ihbar doğrultusunda üzerlerinde ruhsatsız 3 tabanca, otomobillerinde ise 1 kalaşnikof uzun namlulu silah ele geçirilerek gözaltına alınan 15 zanlının evlerinde yapılan aramalarda da ruhsatsız 3 tabanca, 1 pompalı tüfek ile 2 telsiz ele geçirilmişti.

Gözaltına alınanlar arasında bulunan ve Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğü yönünde basına yansıyan açıklamalarıyla bilinen Alparslan Çelik'in, "sahte para" suçundan hakkında kesinleşmiş 2,5 yıl hapis ve 2 bin lira para cezası bulunduğu, zanlının ayrıca "hükümlünün kaçmasına yardım" ve "dolandırıcılık" suçlarından da Elazığ Emniyet Müdürlüğünce arandığı belirlenmişti.

"6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanununa Muhalefet" suçlamasıyla tutuklanmaları talebiyle 3. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen zanlılardan Alparslan Çelik, İsmail Demir, Mustafa Develi, Asil Tırnova, Fatih Arnas, Bayram Karaarslan ve Murat Gezer, 3 Nisan'da tutuklanmıştı.

Hazırlanan iddianamede, 7'si tutuklu 17 sanık hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ilgili maddeleri kapsamında, "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" ve "Harp silahı bulundurmak" gibi suçlamalar yer almış, tutuklu sanıklar Çelik, İsmail Demir, Mustafa Develi, Asil Tırnova, Fatih Arnas, Bayram Karaarslan ve Murat Gezer ile tutuksuz sanıklar hakkında 5 ila 8 yıl arasında hapis cezası istenmişti.

Çelik hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "Rus Hava Kuvvetleri Savaş Pilotu Rumyantsev'in ağır tahrik altında öldürülmesi" suçundan verdiği takipsizlik kararı ise yeni bilgilerin gelmesi nedeniyle kaldırılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.