Rus saldırıları hayatını kararttı

Rus saldırıları hayatını kararttı
Bayırbucak Türkmen bölgesinde yaşayan ve Rusya'nın köylerine yönelik saldırılarında bir gözünü kaybeden 22 yaşındaki Ala Haddur, kafasında kalan şarapnel parçasıyla hayatını sürdürmeye çalışıyor- Köyünü terk etmek zorunda kalan Haddur: - "Rusya, Türkmen k

HATAY (AA) - ERDAL TÜRKOĞLU - Suriye'nin Bayırbucak Türkmen bölgesinde yaşayan ve Rusya'nın köylerine düzenlediği saldırıda ölümden dönen 22 yaşındaki Ala Haddur, beyninde kalan şarapnel parçasıyla hayatını sürdürüyor.

Suriye'de 5 yıla yakın süredir devam eden iç savaş, her gün onlarca insanın hayatını karartmaya devam ediyor. Rusya'nın DAEŞ bahanesiyle savaşa dahil olmasıyla şiddetin daha da arttığı ülkede, çoluk çocuk, kadın yaşlı demeden herkes hedef alınıyor.

Son günlerde saldırıların yoğun şekilde yaşandığı Bayırbucak Türkmen bölgesinde de bazı insanlar Türkiye'ye göç ederken, bazıları da vatanında kalmaya devam ediyor.

İç savaşın başından bu yana köyünü terk etmeyen 22 yaşındaki Ala Haddur'un hayatı, Rusya'nın Türkmen köylerine yönelik saldırıları sonucu karardı. Bölgeye atılan bombanın şarapnel parçaları bedenine isabet eden Türkmen genç, eşi ve 2 çocuğuyla Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki evinde yaşam mücadelesi veriyor.

- "Hafıza kaybı yaşadım"

Yaşadığı korku dolu günleri AA muhabirine anlatan Haddur, saldırı sonrası bilincini kaybettiğini, yakınlarının kendisini Türkiye'ye getirdiğini söyledi.

Şarapnel parçalarının başına ve vücudunun çeşitli yerlerine isabet ettiğini anlatan Haddur, "1 hafta hastanede kalmışım. Sonra eve getirmişler. Hafıza kaybı yaşadığımdan bir ay ailemi dahi tanımamışım. 'Çocuklarıma ve çevreme zarar veririm' diye ellerimi ayaklarımı bağlamak zorunda kalmışlar. Şimdi ise çok şükür yavaş yavaş kendime geliyorum" ifadelerini kullandı.

- "Ben DAEŞ'li değilim"

Saldırının izlerini vücudunda taşıdığını belirten Haddur, başına isabet eden şarapnel parçasının da çıkartılamadığını söyledi.

Haddur, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Rusya, Türkmen köylerini DAEŞ bahanesiyle vurdu. Ben DAEŞ'li değilim, bizim oralarda o terör örgütü hiç yok. Bu saldırılar da sol gözümü kaybettim. Ayaklarımda kırıklar var. Beynimdeki parça ömür boyu başımda kalacakmış. Bu nedenle yalnız kalamıyorum. Düşüp bayılıyorum. Hafızam zaman zaman gidiyor. Rusya'nın DAEŞ bahanesiyle yaptığı saldırılarda benim gibi çok kişi bu hale geldi. Her şeye rağmen Allah'a çok şükür ediyorum. Şunu bilsinler ki Türkmendağı kafirlerin olmayacak. Oradaki mücadele sonuna kadar sürecek. Amaçlarına ulaşamayacaklar."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.